Gå til sidens hovedinnhold

Positiv til sammenslåing

Helse Sør og Helse Øst slås sammen. Adm. direktør ved Ullevål Universitetssykehus, Tove Strand, er positiv.

Ullevål: - På kort sikt har sammenslåingen ingen betydning for bydelens beboere, men litt lengre fremover vil både Ullevål Universitetssykehus (Helse Øst) og Rikshospitalet/Radiumhospitalet (Helse Sør) kunne gi et enda bedre tilbud til pasientene. Felles eier, felles finansiering og samarbeid rundt blant annet forskning og undervisning vil gjøre det hele lettere for oss i hovedstaden, sier administrerende direktør ved Ullevål Universitetsdirektør, Tove Strand.Rundt 110 personer vil bli samlet under en direktør, og Oslo får en administrasjon å forholde seg til i sykehusspørsmål.
- Vi opplever at vi har et godt samarbeid med bydelsadministrasjonen i bydel Nordre Aker, og en god og konstruktiv dialog med bydelsdirektør Mona Taasen. Skulle det dukke opp saker i forbindelse med sammenslåingen, vil vi fange opp bydelens behov på et tidlig tidspunkt, uttaler Tove Strand, som selv er bosatt i bydel Nordre Aker.
Nytt regionalt helseforetak (RHF) erstatter dagens to RHF-administrasjoner. Regjeringen har besluttet å slå sammen Helse Sør og Helse Øst til "Helse Sør-Øst RHF", samtidig som de gir landets helseforetak til sammen 800 millioner kroner ekstra.
Styret for den nye regionen vil bli utpekt senest innen utgangen av mars, uttaler Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) i en pressemelding, og lover at det ikke vil bli noen oppsigelser i forbindelse med sammenslåingen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka