RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positiv til Subsea 7

Sist oppdatert:
Terra er fornøyd med førstevalget sitt og varlser at de skal heve estimatene.
Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities har troen på Subsea 7. Undervannskonstruktøren knallet til og leverte langt over forventningene. Estimatene ble knust og selskapet leverte sterke tall over hele linjen.

- EBITDA har riktignok fortsatt noe å gå på i forhold til våre tidligere estimater, men dette kompenseres av en langt bedre utnyttelsesgrad og dermed topplinjevekst som kompenserer og vel så det når vi kommer til bunnlinjen. Aksjen forblir dermed vårt top pick på subsea-sektoren, selv om også Acergy leverte bedre tall for andre kvartal, skriver Nyborg i sin analyse.

Strategen skriver videre at EBITDA-marginen ikke fikk en like sterk vekst siden effekten av høyere kostnadsnivå foreløpig ikke har blitt oppveid av det sterke markedet.

- Man får derfor en tidsforskyvning før dette kan kompenseres ved inngåelsen av nye kontrakter, og som sensyklisk nisje kommer derfor ikke 'superprofitten' før tidligst i 2. halvår 2006 og i 2007, før marginveksten deretter 'normaliserer' seg på et høyt nivå under den sykliske høykonjunkturen, begrunner Nyborg.

Terra-strategen venter at kontraktsstrømmen vil opprettholdes og utnyttelsesgraden forbli høy frem mot 2010-2011, dette fordi det høye aktivitetsnivået fra oljeselskapenes side.

- Vi beholder derfor vårt kursmål på 150 kroner på 12 måneder, men ser ikke bort fra at mye av denne oppgangen kommer i andre halvår hvis våre marginforbedringer slår til. Med tidligere signaliserte EBITDA-marginer opp mot 25 prosent i 2007 ligger våre estimater på et meget konservativt nivå, og aksjen kan ha mer å gå på enn kursmålet gitt at våre marginanslag for andre halvår og perioden 2007 – 2011 slår til.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 150 kroner pr. aksje
Meglerhus: Terra Securities
Dato: 28. juli 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere