RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positiv utvikling for seismikkgigant

Sist oppdatert:
Verdens største seismikkonsern Western Geco kan vise til en liten økning i omsetnignen, og en pen oppgang i ordre reserven. Det er sterkt multiklient salg som driver opp inntjeningen
Western Geco omsatte ifølge kvartalsrapproten til morselskapet Schlumberger, for 313 millioner dollar i første kvartal, en økning på 2 prosent i forhold til fjerde kvartal i fjor og første kvartal 2003. Schlumberger eier 60 prosent av Western Geco, mens riggselskapet Baker Hughes eier resten.

Westenr Gecos resultatutvikling var også positiv og endte på 34 millioner dollar før skatt, en million mer en fjerde kvartal, og 34 millioner høyere enn første kvartal 2003.

Fra kvartal til kvartal økte salget av multiklient seismikk med 22 prosent, drevet av god etterspørsel i Mexico-gulfen. Samtidig var salget svakere i Nordsjøen og Vest-Afrika. Norske TGS-NOPEC kom tidligere i april med et resultatvarsel etter at deres salg av eldre multiklientdata sviktet.

Den marine seismikkaktiviteten falt imidlertid med 21 prosent, i hovedsak i Mexicogulfen og Kaspiområdet.

Resultatforbedringen sammenlignet med første kvartal i fjor skyldes i hovedsak økt multiklientsalg og kostnadsreduksjoner. Fallende oppdrags mengde innen marinseismikk trakk i motsatt retning.

Konsernet hadde en ordrebok på 479 millioner dollar ved utgangen av første kvartal, en økning på 17 prosent fra utgangen av 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere