RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positiv utvikling i laksemassen

Sist oppdatert:
Utviklingen i biomassen i laksenæring kan nå være på vei i riktig retning raskere enn antatt. Gjensidige Nor Equities ser positivt utviklingen
Ifølge et notat fra Gjensidige Nor Equities var det ved utgangen av september 7 prosent mer fisk i mærene enn på samme tid i fjor, men utviklingen har siden gått i riktig retning.

Salget av laks har ifølge GNE vært høyt i lang tid samtidig som fôringen har falt de siste fem ukene.

- Ut fra dette har GNE beregnet av biomassen vil bli lavere enn i fjor i løpet av Desember måned, skriver meglerhuset.

Det kan imidlertid gå enda raskere for ifølge norsk laksbransjes fremste analytiker Lars Liabø i Kontali Analyse, så kan biomassen i Norge vær på nivå med samme periode i fjor allerede i slutten av november. Det går frem av uttalelser han har gitt til IntraFish torsdag.

GNE mener dette er positivt med tanke på lakseprisene i 2004 og 2005. Det skal de siste fire ukene være solgt 28 prosent mer laks enn i samme periode i fjor.

- Dette bygger ned biomassen fort og GNE forventer at nedbyggingen av biomassen vil fortsette slik at prisene vil ta seg opp betydelig i løpet av 2004 og 2005, mener GNE.

Samtidig er lakseprisen å på vei opp igjen, og det på gode volumer. GNE opprettholder sin positive anbefaling på oppdrettsnæringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere