*Nettavisen* Nyheter.

Positiv utvikling tross stortap

Vålerenga tapte 0-6 (0-3) borte mot LSK lørdag. Likevel er hovedtrener Cecilie Berg-Hansen mer fornøyd enn på lenge.

03.06.12 11:23

Av vif-damefotball.no

Allerede etter få sekunder var Isabell Herlovsen igjennom og ga LSK ledelsen 1-0. Vålerenga gikk ut i høyt press og ga landslagsduoen Herlovsen og Cecilie Pedersen mye boltreplass som de utnyttet meget bra. Hadde man vært resultatorientert før denne kampen, ville nok Enga lagt seg lavere.

- Vi valgte å gå ut i høyt press mot LSK fordi vi ønsket å gjennomføre 90 minutter med glød, entusiasme og tæl. Så kan man stille seg spørsmålet: Er det smart å gi fra seg så mye bakrom når vi møter Norges to mest giftige spisser? I utgangspunktet ikke, men i dag måtte vi røske litt opp i spillergruppa i forhold til å gjennomføre 90 min med full innsats - slik at vi er klare til å gjøre jobben mot Fart neste helg, forklarer Berg-Hansen.

VIF-treneren ønsket å fokusere på utvikling i denne kampen, og var fullstendig klar over at man kunne havne i vanskelige situasjoner mot gode enkeltspillere. Situasjoner som hun håper spillerne vil lære av, noe som vil gi god utvikling.

- Jeg er stolt av spillernes gjennomføringskraft i dag - vi slipper inn mål etter 20 sekunder, men vi gir oss aldri og dermed sitter vi igjen med en god opplevelse til tross for resultatet, sier hun.

- LSK hadde virkelig dagen og de er effektive, men vi føler ikke at vi er seks mål dårligere i dag. LSK har fem A-landslagsspillere og vi lærer enormt mye av å spille mot så gode spillere og et topplag som det LSK er.

Stillingen til pause er 0-3. VIF ønsker likevel å fortsette det høye presset, noe som gjør at laget skaper langt mer enn forrige helg mot Røa. Men LSKs spissduo er virkelig gode, og sørger for at det ender hele 0-6 i LSK-hallen.

- Vi har en del å jobbe med, spesielt i det vi vinner ballen må presisjonen i første pasningen bli bedre, slik at vi får satt i gang et angrep i stedet for å få kontring på vår kontring, sier Berg-Hansen.

I tillegg er hun opptatt av at jentene må bli bedre på å treffe en blå, for eksempel når man klarerer med hodet.

- Vi trenger å være roligere med ball for å utvikle oss videre, men det var deilig å se at lagmoralen er tilbake.

Godt var det også å høre representantene fra Klanen. Det varmer og hjelper laget godt. Neste lørdag spiller damene en svært viktig kamp i Vallhall mot bunnlaget Fart. Da trenger laget all mulig støtte.

Før Fart-kampen venter imidlertid en Molde-tur allerede på tirsdag. Da spiller VIF cupkamp mot Tina Wulfs gamleklubb, Træff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.