RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positive Fast-analytikere, men frykter kurspress

Sist oppdatert:
Meglerhuset Norse og analytiker Thomas Lie likte tallene til Fast i første kvartal, men frykter kortsiktig kurspress. Også analysehuset CAR likte tallene til John M. Lervik & Co
Meglerhuset Norse og analytiker Thomas Lie er ute med en oppdatering rundt Fast-aksjen. Bakgrunnen er resultatrapporten til Fast, som ble meldte tirsdag ettermiddag.

Lie mener at særlig selskapets omsetning i første kvartal var imponerende, men at bunnlinjen ble dratt ned av enkelttall.

- Først kvartal 2004 ble svekket av ESP markedsføring (USD 900,000), flyttekostnader (USD 2 millioner), samt økte avskrivninger av utviklingskostnader (USD 400,000). Korrigert for resultateffekten av disse var driftsresultatet bedre enn vi ventet i første kvartal 2004. Kontantstrømmen fra drift ble svekket av engangskostnadene. FAST forventer bedret EBITDA-margin i 2004. Vi opprettholder våre årsestimater, skriver Lie til kundene onsdag.

Norse-analytikeren anbefaler kundene å kjøpe Fast-aksjen, men ser for seg kortsiktig kurspress.

- Sentimentet er svakt, men vi mener investorer må fokusere på de mulige positive kurstriggerne. Vi opprettholder Kjøp, men frykter kortsiktig kurspress grunnet svakere marginer enn ventet og noe skuffende kontantstrøm i første kvartal 2004, heter det i rapporten til Lie.

Norse-analytikeren har et kursmål på 17 kroner på Fast-aksjen.

CAR følger opp

Analysebyrået CAR er også positive etter tallene fra John M. Lervik & Co. i Fast.

- Vi gjør ingen endringer i våre estimater og er tilfreds med at Fast leverer over de relativt tøffe vekst estimatene i markedet. Ledelsen kommenterte fremtidsutsikter ved å utrykke "confidence" for at de ville levere "continued strong performance". Vi tolker det som en indikasjon på at veksten kan komme til å ligge i overkant av 30 prosenmt mot tidligere kommunisert 20-25 prosent. Vårt vekst estimat for året er 30 prosent.

Og CAR fortsetter:

- Konklusjonen er at selskapet levde opp til våre høye forventninger og ligger foran skjemaet for året. Kontantstømmen var under forventet og bør være sterkere igjen i andre kvartalsrapporten. Vi tror kursen skal litt opp på kort sikt basert på den sterke veksten og at fokuset på opsjonstildelinger etter generalforsamlinger i FAST og Opticom burde avta. Vi beholder vårt kursmål på 20 kroner og ser selskapet som betydelig undervurdert i forhold til sin posisjon i det globale business software markedet, heter det i meldingen fra CAR.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere