RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positive til oljeservice og bank

Sist oppdatert:
Orion Analyse og Stig Myrseth (bildet) ser fare for en høstkorreksjon på Oslo Børs, men tror det kan by investorer på en fin kjøpsanledning ettersom lave renter og bedre konjunkturer skaper godt klima for aksjer
Orion Analyse hevder det er en viss fare for korreksjon i de globale aksjemarkedene etter kraftig oppgang så langt i år. Dette vil imidlertid være en bra kjøpsmulighet ettersom klimaet for aksjer nå er bra.

I sin siste markedsrapport datert 3. august mener Orion at norske aksjer er billigere enn utenlandske, delvis fordi Oslo Børs steg mindre enn utlandet på slutten av 1990-tallet.

At det særnorske høye rentenivået synes å være over rettferdiggjør en reprising av norske aksjer, og Orion forventer i tillegg en ytterligere svekkelse av kronen fremover.

Det ventes en positiv trend til godt inn i 2004 i første omgang. Det vil ikke være grunn til bekymring før den amerikanske sentralbanken hever renten eller det viser seg at de kraftige stimulansene til nå viser seg å ikke ha varig effekt.

Orion er særlig positive til oljeservice og bank.

- Det er et økende sprik mellom bankrenten og utbytte-avkastningen i bankaksjer og grunnfondsbevis. Videre forventer vi en nedgang i utlånstapene etter hvert som rentenivået faller og norsk økonomi bedres. Dette blinker banker og sparebanker ut som attraktive investeringer på en risikojustert basis, skriver Orion om banksektoren ved Oslo Børs.

Oljeservice ser ut til å være i klar bedring etter flere år med høye oljepriser.

- Her kan nevnes at antall rigger i arbeid på verdensbasis har steget markert de siste månedene. Dette blinker bransjen ut som interessant, og en eventuell høstkorreksjon bør benyttes til å bygge opp en større posisjon, hevder Orion Analyse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere