Gå til sidens hovedinnhold

Positive til parkeringsforslag

Kjelsås ILs langrennsgruppe har foreslått parkering ovenfor Småvann, langs Lachmanns vei. En god idé, synes flertallet i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité.

KJELSÅS: – Langsetløkka er et viktig nærmiljøanlegg med lysløyper, turstier, skileikområde og varmestue. Her vrimler det av aktive barn. Parkeringssituasjonen i området og atkomst fra Midtoddveien og Lachmanns vei er imidlertid vanskelig og begrensende. Dette er en mulighet til å gjøre noe med det, sier Erik Borge Skei (V), leder av komiteen.


Kjelsås ILs langrennsgruppe forslag går ut på å legge til rette for parkering langs Lachmannsvei, på oversiden av Småvann, med plass til rundt 50 biler.


Les også tidligere sak med langrennsgruppa her.

Tilrettelegge for marka

Skei understreker at man må tenke seg om ved tiltak i Marka, som dette er, men at flertallet i komiteen likevel finner å kunne støtte tiltaket.


– Poenget er å tilrettelegge for bruk i markagrensen. I dette tilfellet har allerede Vann- og avløpsetaten kommet med en foreløpig positiv tilbakemelding, og området har liten verdi i seg selv, sier Skei.


Han legger til at det er ønskelig at man ser på dette raskt slik at fyllmasser fra tunnelen Oset-Voldsløkka kan benyttes.


– Det vil være ressursbesparende. I tillegg vil nok antall plasser ved Oset begrenses i anleggsperioden for Voldsløkkatunnelen. Og på sikt vil en parkeringsplass på Oset med en bedre tursti opp til «Løkka», slik det også er foreslått, og en ny parkeringspass ved Småvann, kunne øke bruken av Løkka ytterligere og gjøre Marka tilgjengelig for flere, sier Skei.

I BU neste torsdag

Saken skal behandles i bydelsutvalget (BU) 14. februar.


– Med støtte fra bydelen kan forhåpentligvis Kjelsås IL jobbe videre med å prosjektere løsningen, i samarbeid med aktuelle etater, sier Skei.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler