RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt fra Nera (Ny)

Sist oppdatert:
Nera-sjef Bjørn Ove Skjeie overrasker positivt med kvartalstall, primært på grunn av kostnadskutt, og opprettholder mål om overskudd i løpet av året. Ordreinngangen øker, men samtidig varsles nye restruktureringsavsetninger
Oppdatert med flere momenter fra rapport og presentasjon.

Les også:
- Nera-tall beste siden Brann i 1963
Eksotisk kontrakt til Nera
Innsidekjøp i Nera


Nera fikk et resultat før skatt på pluss 3 millioner kroner i andre kvartal, mot minus 63 samme kvartal i fjor.

Analytikerne hadde i snitt ventet et resultat på minus 13 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Omsetningen falt fra 649 til 544 millioner kroner, mens det var ventet 559 millioner.

Driftsresultatet ble minus 11 millioner, mot minus 34 i fjor. Her var det ventet minus 20 millioner.

- Satellitt-virksomheten leverer igjen et solid kvartalsresultat, mens driften i den øvrige virksomheten viser forbedrede resultater. Positiv kontantstrøm, økt kontantbeholdning og ytterligere kostnadsreduksjoner bekrefter at det er god kontroll med selskapets driftssituasjon, tross svake markeder på flere områder, heter det i kvartalsrapporten.

Ordrer peker opp

Ordreinngangen falt fra 765 til 628 millioner, men er høyere enn i første kvartal i år, da den var 591 millioner kroner.

Det meldes også at den viktige Transmission-virksomheten er nærmere breakeven, og viser bedret ordreinngang.

I Transmission var ordreinngangen 368 millioner, mot 361 i fjor, og opp fra 318 millioner i første kvartal i år.

Nera har en meget solid kasse. Kontantbeholdningen var 835 millioner kroner ved utgangen av andre kvartal, opp fra 796 millioner ved nyttår.

Ser lønnsomhet
Selskapet opprettholder målet om lønnsomhet i løpet av året, fremgår det på en presentasjon fredag morgen. Det samme gjelder målet om at forretningsvolumet for hele 2003 ikke skal være vesentlig forskjellig fra hele 2002.

Det er likevel ingen overdreven jubel når det gjelder markedsutsiktene.

- Tross mindre usikkerhet i verdenssituasjonen, er det få nye vekstimpulser i Neras markeder. Imidlertid kommer det mer optimistiske signaler fra andre deler av verdikjeden i telekommarkedet, noe som på litt sikt kan gi oppsving også i Neras markeder, heter det i kvartalsrapporten.

- For transmisjonsvirksomheten er markedet fortsatt preget av lite investeringer, men selskapet forventer å fortsette å vinne kontrakter i etablerte markeder, heter det videre.

Samtidig varsler selskapet også avsetninger i tredje kvartal.

- Restruktureringen og bemanningsreduksjonene i Bergen, sammen med restrukturering av virksomheten i Nera Boston, er foreløpig beregnet til et behov for avsetninger i størrelsesorden 40 – 50 MNOK, som i sin helhet forventes å bli regnskapsført som restruktureringsavsetninger i regnskapet i Q3-03, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere