RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt fra Storebrand

Sist oppdatert:
Storebrand og Idar Kreutzer leverte en sterkere bunnlinje enn ventet i første kvartal. Sjekk resultatgjennomgangen her
Storebrand og Idar Kreutzer var ute med resultater for første kvartal onsdag morgen.

Finanskonsernets konsernresultat ble i første kvartal 314 millioner kroner, sammenliknet med 224 millioner kroner i samme periode i 2004. Fjorårstallet er eksklusiv If-resultatet. Ifølge TDN Finans hadde analytikerne i snitt ventet 296 millioner kroner i første kvartal.

Liv-delen dro opp

Resultatene til Liv-delen var klart bedre enn ventet i første kvartal. Her endte det på 255 millioner kroner i første kvartal, mot 194 millioner kroner i fjor. Her hadde analytikerne ventet 245 millioner kroner i første kvartal.

Også Storebrad Bank leverte klart bedre enn ventet. Her ble det 72 millioner kroner i resultat i første kvartal, mens analytikerne i snitt ventet 54 millioner kroner. I fjor var bankresultatet på 19 millioner kroner.

Kapitalforvaltningsdelen skuffet i første kvartal. Her var det ventet et resultat på 13 millioner kroner, mens det endte på 8 millioner kroner. Ifjor var resultatet på 19 millioner kroner.

I en melding skriver Storebrand at Storebrand Livsforsikrings resultat preges av høyt premievolum og tilfredsstillende kapitalavkastning. I Storebrand Bank vises resultatforbedring som følge av styrket rentenetto, lavere driftskostnader, salgsgevinst og lave netto nye tapsavsetninger.

- Resultatet for 1. kvartal viser at den positive utviklingen fortsetter i Storebrand. Vi pppnår tilfredsstillende resultater for kunder og eiere, og har et godt utgangspunkt for videre vekst i markedet for langsiktig sparing og livsforsikring, skriver adm. direktør Idar Kreutzer i en kommentar.

Økt markedsinnsats

I presentasjonsmaterialet onsdag heter det at Storebrand vil sette i gang en offensiv markeds- og profileringskampanje.

Noe av det Storebrand vil lansere er Gebyrfri bank, Investment Academy for salg av spareprodukter og etablering av nye eksterne distribusjonskanaler, heter det i presentasjonsmaterialet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere