RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt laksemøte i Moskva

Sist oppdatert:
Stemningen var god da Mattilsynet møtte russiske veterinærmyndigheter i Moskva.
Mattilsynet beskriver møtet som konstruktivt, og partene kom frem til en rekke nye tiltak for å bedre samarbeidsklimaet mellom Russland og Norge.

Spesielt oppgaver knyttet til villfisk, oppfølging og utvikling av det videre samarbeidet innen oppdrettslaks og ørret var tema. Dessuten ble det diskutert kontrolltiltak mot ulovlig, uregulert fiske og omsetting av slik fisk, melder Mattilsynet på sine hjemmesider.

Nye inspeksjoner

Et av tiltakene som partene ble enige om var å opprette en permanent arbeidsgruppe med russiske og norske representanter. Denne gruppen skal arbeide med spørsmål knyttet til matsikkerhet samt bedret kontroll for å unngå ulovlig fiske og omsetning av dette.

Det kom også frem at russerne er klare til å gjennomføre nye inspeksjoner av oppdrettslakteri til våren.

På Norges-besøk

Administrerende direktør Joakim Lystad i Mattilsynet har invitert direktør Sergei Dankvert til å besøke Mattilsynet i Norge, noe han har takket ja til. I april kommer han til Norge for å sette seg inn i norske forhold knyttet til matsikkerhet.

I forbindelse med besøket skal han også undertegne protokollen fra Moskva-møtet. Denne skal ligge til grunn for det videre samarbeidet mellom de to lands myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere