*Nettavisen* Nyheter.

Positivt møte mellom Obama og kongressledere

Washington (NTB-Reuters): Demokratiske og republikanske kongressledere var optimistiske da de fredag kveld kom ut av et møte med president Barack Obama om budsjettkrisen.

De fire lederne for de to partiene i Senatet og Representantenes hus ble enige om et rammeverk for en skattereform og trygde- og helseutgiftene neste år.

Det kan bli et første skritt for å unngå det såkalte budsjettstupet, krisen som oppstår om automatiske budsjettkutt og skatteøkninger iverksettes ved nyttår.

Obama har snakket med lederne hver for seg de siste ukene om den fastlåste krisen, men det er første gang alle har møttes sammen i samme rom. De fire lederne opptrådte også sammen da de møtte pressen etter møtet i Det hvite hus.

De to demokratene, Nancy Pelosi og Harry Reid, sa de innser behovet for innsparinger, mens de to republikanerne, Mitch McConnell og John Boehner, sa de hadde gått med på å diskutere økte inntekter for staten som en del av reduksjon av budsjettunderskuddet.

Politikerne har bare noen uker på seg til å avverge at automatiske kutt og skatteøkninger for til sammen 600 milliarder dollar iverksettes ved nyttår, med en ny resesjon i USA og global krise som sannsynlig konsekvens. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.