RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Positivt resultatvarsel fra Stolt

Sist oppdatert:
Offshoreselskapet Stolt Offshore var ute med en positiv guiding onsdag morgen
Offshoreselskapet Stolt Offshore var ute med en positiv guiding onsdag morgen.

Selskapet melder om at omsetningen i fjerde kvartal blir på linje med forventningene. Videre opprettholdes break even-guidingen for hele 2004.

- Selskapet er sikre på å minst nå ledelsens mål om å passere et breakeven for hele åre, nå som offshore-programmet på Bonga-prosjektet er betydelig ferdigstilt, skriver Stolt Offshore i meldingen.

Stolt Offshore skriver videre i det positive resultatvarselet at nedskrivnings og avskrivningsendringene fortsetter å være på linje med tidligere indikasjoner, som er rundt en tredjedel under historiske nivåer, etter at selskapet tok flere avsetningner i 2003.

Etter kostnader relatert til den nylig ferdigstilte refinansieringen, er salgs- og administrasjonskostnadne for 2004 ventet å ende på linje med de historiske nivåene på rundt 7 prosent til 8 prosent av omsetningen.

Venter kraftig vekst i 2005

Stolt Offshore ser videre en sterk vekst i 2005 i forhold til 2004, og en tosifret prosentmargin for EBITDA-resultatet i 2005.

- For 2005, venter gruppen sterk omsetningsvekst sammenlignet med 2004, skriver selskapet og viser til en sterke ordreboken på 1,75 milliarder dollar som ble rapportert i tredje kvartalsrapporten.

For hele 2005 venter ledelsen at gruppen havner på en tosifret prosentmargin på driftsresultat før avskrivninger (EBITDA). Det ventes også at alle regioner vil generere overskudd.

Stolt Offshore venter at salgs- og administrasjonskostnadene vil øke noe i 2005 mot 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere