De to ansatte ved postkontoret på Skøyen vest i Oslo fikk en etsende reaksjon på hendene da de håndterte et brev som var adressert til den israelske ambassaden i Oslo.

Les også: To postansatte ble sendt i isolat

De to postansatte ble sendt på isolat på Ullevål sykehus fredag kveld. Nå er imidlertid de to postansatte på henholdsvis 28 og 48 år utskrevet og erklært friske.

- De to har blitt skrevet ut av Ullevål sykehus. Det skjedde cirka klokken 17. Vi har avhørt begge mennene, og de er friske nå. Legene har undersøkt dem og har ikke funnet noen sykdomstegn, sier sentralvaktleder ved Oslo politidistrikt, Lennart Kyrdalen, til Nettavisen.

Miltbrannbakterier
Brevet undersøkes av Folkehelseinstituttet. Politiet fryktet at brevet inneholdt miltbrannbakterier, men så langt er det ingenting som tyder på dette.

- Jeg har ikke fått noen endelig rapport fra Folkehelseinstituttet, men de har satt i gang undersøkelser og har så langt ikke funnet noen tegn på bakterier, sier Kyrdalen.

- Brevet skal deretter videre til laboratorium på Kripos der vi skal ha en undersøkelse med kjemikalier, biologiske spor og signaltrykk, sier han.

Politiet har ingen mistenkte i saken.

- Postlagt i Norge
Politiet jobber ut fra teorien om at brevet er postlagt i Norge.

- Andrehånds opplysninger tyder på at det er postlagt i Norge, men dette er ikke sakkyndig bekreftet, sier Kyrdalen til NTB.

Det har ikke lyktes Nettavisen å komme i kontakt med den israelske ambassaden, men ambassaderåden ga en ordknapp kommentar til Aftenposten.no.

- Det var trist å høre at folk er blitt syke som følge av brevet. Jeg håper de blir friske igjen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken ytterligere før Folkehelseinstituttet og politiet er ferdige med sine undersøkelser, sier ambassaderåd Aviad Ivri til avisen.