RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Posten-ansatt stjal gull for nesten 340.000 kroner

Foto: Tobias Nordli (sarpsborg Arbeiderblad)
20-åringen tok med seg flere «gullbrev» hjem da han jobbet som tilkallingsvikar i Posten.

Den unge mannen tok med seg flere «gullbrev» hjem da han jobbet som tilkallingsvikar på postterminalen på Grålum høsten 2011, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Da den nå 20 år gamle sarpingen møtte som tiltalt i Sarpsborg tingrett nylig, erkjente han å ha stjålet flere postforsendelser som var adressert til Gullbrev.no i løpet av et par måneders tid mens han jobbet som tilkallingsvikar på postterminalen.

Ble dømt for åtte tyverier
Han forklarte at han en dag i oktober for to år siden trengte penger, og at han hadde hørt det var enkelt å stjele gull fra postsendingene stilet til Gullbrev.no.

Han forklarte at han tok med seg et slikt «gullbrev» hjem fra jobb, og at han fikk solgt gullet til en gullsmed mot kontant betaling. Dette gjentok seg flere ganger utover høsten, helt fram til han ble pågrepet og siktet for gulltyveriene i desember 2011.

20-åringen var tiltalt for å ha stjålet til sammen 13 slike postsendinger, som samlet hadde en verdi på 338.441 kroner. Etter bevisføringen under hovedforhandlingen legger Sarpsborg tingrett til grunn at 20-åringen hadde stjålet åtte forsendelser, der fem av forsendelsene til sammen hadde en verdi på 156.038 kroner.

- Både på grunn av de høye verdiene og på grunn av måten tyveriet ble begått på ved å utnytte sin stilling som tilkallingsvikar i Posten til å skaffe seg adgang til postsendingene, anses tyveriet som grovt, skriver tingrettsdommer Sverre S. Aarmo i dommen.

Gulltyveriene var langt fra det eneste den unge mannen ble dømt for. Han ble også dømt for å ha stjålet et skrin som inneholdt rundt 150.000 kroner i kontanter fra sin egen farmor i perioden 16. - 17. desember 2011. Dette tyveriet begikk han sammen med en kamerat.

Må betale erstatning
Han ble også dømt å ha brutt seg inn i en hytte på Høysand og et treningssenter på Tunejordet og stjålet diverse verdigjenstander.

Han er også dømt for å ha skjult en motorsykkel for en kamerat, slik at kameraten kunne meldte denne stjålet og få utbetalt kjøpesummen.

20-åringen ble også dømt for å ha stjålet en jakke på en fest i oktober 2011 og for diverse narkotikalovbrudd og brudd på veitrafikklovgivningen.

Påtalemyndigheten la ned påstand om 10 måneders fengsel for 20-åringen, hvor fem måneder var betinget. Sarpsborg tingrett fastsatte straffen til 60 dagers fengsel og 240 timer samfunnstjeneste.

Han ble også dømt til å betale 156.038 kroner i erstatning til Gullbrev.no og 75.500 kroner i erstatning til sin egen farmor, som utgjør halvparten av det stjålne beløpet.

Her kommer det imidlertid et fradrag på 35.000 kroner for gjenstander som er inndratt, da retten slår fast at disse er kjøpt for utbyttet etter en kriminell handling.

Les flere saker i Sarpsborg Arbeiderblad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere