RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Posten brukte halvannen måned

Sist oppdatert:
Det tok 44 dager å sende en pakke fra Bergen til Bergen. Den skulle til Averøy.

(iBergen.no) Den mildt sagt oppgitte avsenderen var lagerarbeider Øyvind Carlsen hos firmaet Bjordal & Madsen på Søreide i Bergen. Pakken som ble sendt fra Bergen til Averøy inneholdt båtdeler.

Les mer:Posten fant ikke seg selv.

- Fikk ikke betaling
- For alt vi vet var dette noen deler som kunden skulle ha til båtferien sin i sommer, sier Carlsen til iBergen.no.

Pakken ble sendt fra postkontoret på Søreide i Bergen 23. juni i år, 5. august var pakken tilbake igjen på Søreide etter en utrolig rundreise som varte halvannen måned.

Har du noen morsomme eller rare brevhistorier? Tips oss på mail til tips@iBergen.no eller mms til 1984 - kodeord IB.

- Vi skjønte jo at noe kunne være gale da vi ikke fikk betaling fra kunden, men problemet var jo at han aldri hadde fått noen pakke. Da vi tok kontakt med posten for å høre hvordan dette kunne skje skyldte de på sommervikarene, men det er for lettvint, understreker han.

Feil retur
Mottakeren av pakken fikk oppskriftsmessig lapp fra postkontoret sitt på Averøy tre dager etter at båtdelene var sendt fra Bergen. Problemet var bare at mottakeren ikke hentet pakken sin innen fristen på 14. dager.

- Han var vel på sommerferie for alt vi vet, forteller Carlsen og dermed startet den utrolige rundreisen. Fra Averøy ble pakken sendt til Molde, så til Oslo før den gikk tilbake igjen til Molde. 21. juli ble pakken nok en gang skippet til hovedtsaden og tilbake igjen til Romsdal. Og slik ble pakken kastet som en tennisball mellom de to byene i over en måned, bare avbrutt av en snartur innom Averøy, selvfølgelig. 5. august kom pakken altså tilbake igjen til utgangspunktet.

Se pakkens utrolige reise her.

Eivind Rossen er informasjonssjef for Posten på Vestlandet. Han forklarer hvordan dette kunne skje:

- Etter at pakken hadde ligget på Averøy i 14 dager ble den returnert feil til sentralen. Dette er en menneskelig svikt, sier Rossen som opplyser at man må hente pakken sin på postkontoret innen 14 dager.

- Dersom det gjøres feil på infoen når pakken sendes i retur leses dette maskinelt på terminalen og det er årsaken til at denne pakken fikk denne rundturen som den fikk, forteller han.

- Sjeldent tilfelle
Rossen har allerede kontaktet de ansvarlige i Averøy angående pakken fra Bjordal & Madsen.

- Det kan selvfølgelig være at dette har sammenheng med sommerbemanning, men det skal være klare rutiner på dette, forteller han og legger til:

- Heldigvis er det veldig få av de over 30 millioner pakkene som blir sendt årlig med posten at slikt skjer.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere