Posten får nyttig mobil-app

Foto: (Mobilen.no)

Nå kan du spore pakker og finne nærmeste postkontor med mobilen.

18.08.10 22:14

[Mobilen.no]: Har du en Android-telefon har du nå mulighet til å laste ned den ferske applikasjonen Sporing fra Posten. En tilsvarende app til iPhone skal også være på vei.

Denne tjenesten lar deg søke opp sporingsnummer på pakker og finne nærmeste postkontor på kartet - direkte på mobilen. Tidligere har du måttet vente på en hentelapp i postkassa eller sjekke sporingsnummer via Postens nettsider.

Bak den nyttige applikasjonen står en liten gruppe programmeringsstudenter som har utviklet tjenesten på oppdrag for Posten.

Nøkkelfunksjoner
Sara Hellsten og tre av hennes medstudenter på Norges Informasjonsteknologiske Høyskole (NITH) fikk i oppdrag av Posten å utvikle en sporingsapplikasjon, noe som ble gruppens bacheloroppgave. Vi ba den unge utvikleren forklare i korte trekk hvordan sporingstjenesten til Posten fungerer:

  • Hjertet i applikasjonen ligger i pakkesporingen
  • Detaljert informasjon som hvor sendingen er, størrelse og vekt skal være tilgjengelig for brukeren.
  • Brukeren får en elektronisk hentelapp i applikasjonen for å ta med på postkontoret.
  • Hentelappen består av en strekkode generert utifra kollinummeret på sendingen.
  • Utifra telefonens lokasjon er det mulig å finne veien til de nærmeste postkontorene. Dette presenteres både i en liste og i kart.

- Kjempefornøyd!
Foreløpig er altså Posten-applikasjonen kun tilgjengelig på Android-telefoner. Hellsten bekrefter imidlertid at de også har laget en iPhone-versjon og sier hun tror denne også vil bli tilgjengelig i App Store etter hvert.

- Det å lage en mobilapplikasjon var Postens idé, men noe vi som studenter definitivt var interessert i ettersom mobilutvikling virkelig er noe som ligger i tiden. Den konkrete oppgaven var å lage en sporingsapplikasjon for Android og iPhone-plattformene. Applikasjonen skulle se så lik ut som mulig uavhengig av plattform, men samtidig ta i bruk de generelle retningslinjene for det enkelte OS-et, sier Hellsten til Mobilen.no.

Er du selv fornøyd med resultatet?

- Jeg er kjempefornøyd! Jeg er stolt over hva vi som studenter fikk til innenfor et for oss rimelig nytt utviklingsområde. Android er utrolig spennende å jobbe med, svarer hun.

- Selv om vi alle sammen var utdannet innen Java, er det andre ting som spiller inn når du skal lage en god applikasjon for Android; Minnehåndtering, skjermstørrelse og generell ytelse er noe helt annet enn når du utvikler for web eller desktop. Brukergrensesnittet ble utviklet i samarbeid med erfarne konsulenter innenfor dette. Et godt gjennomarbeidet grensesnitt er veldig viktig når du utvikler for mobil, legger Hellsten til.

Applikasjonen Sporing (Posten) kan lastes ned gratis i Android Market, som ligger i menyen på telefonen din.

Sjekk også disse Android-appene:

Eller for iPhone:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.