*Nettavisen* Nyheter.

Posten selger 16 terminaler

Oslo (NTB): Posten er i ferd med å selge 16 av landets 20 store postterminalbygninger, og utelukker ikke en sterkere sentralisering av postsorteringen på sikt.

Posten vil, uavhengig av salget av terminalene, vurdere terminalstrukturen framover, skriver Nationen.

? Vi må stadig vurdere hvilken kapasitet vi har bruk for, og nå ser vi at postvolumet går kraftig ned. Salgene vi er i ferd med å gjennomføre sikrer fleksibilitet i både eiendomsmasse og terminalstruktur, sier Postens pressesjef Kjell S. Rakkenes.

Han gjør det samtidig klart at det ikke er snakk om nedleggelser. Posten har inngått kontrakter om å leie bygningene tilbake, med leieperiode som varierer fra to til 15 år.

? Hovedgrunnen til at vi gjør dette er å frigjøre kapital til å vokse i det nordiske markedet. Og samtidig er det viktig å sikre fleksibilitet hvis det skjer store endringer i markedet, sier Rakkenes.

Det er terminalene i distriktene som blir solgt. Posten beholder postterminalene på Lørenskog, i Bergen, Trondheim og Stavanger.

Posten er samtidig i ferd med å bygge en ny hovedterminal på Lørenskog utenfor Oslo, som ifølge Posten selv vil bli den mest moderne postterminalen i verden. De første brevene vil bli sendt via terminalen til høsten, og terminalen skal ha stor nok kapasitet til å ta seg av halvparten av dagens totale brevmengde i Norge. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.