RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Postet babybilde – kastet ut av Facebook

(WMC-TV)
Sist oppdatert:
Gutten kom til verden med sjelden hjerneskade. Nettsamfunnet fjernet morens bilder.

Nå beklager Facebook.

Heather Walkers sønn kom til verden 15. februar i Memphis, Tennessee. Grayson James Walker ble født med anencefali, som er en medfødt misdannelse med manglende utvikling av hjernen. Barnet dør ofte etter kort tid. Grayson James Walker ble bare åtte timer gammel.

Heather var stolt av sønnen sin, og delte bilder av ham på Facebook. Men bildene ble raskt fjernet.

La ut nye bilder
- De fjernet bildene av ham etter kort tid. Facebook slettet dem på grunn av innholdet. De tillater folk å poste så og si nakenbilder av seg selv, og mange andre ting, men jeg fikk ikke lov å dele et bilde av Guds vakre skaperverk, sier Heather til WMC-TV.

Walker-paret og deres venner valgte å legge ut bildene på nytt i en protest, og hun ble bannlyst fra nettsamfunnet i 24 timer.

TV-kanalen ramser opp en rekke regler for hva som er lov å poste på Facebook. Ting som fjernes er innhold som kan anses som støtende, vold og trusler, selvskading, mobbing og trakassering, hatytringer, nakenhet og pornografi, opphavsrett og informasjon som omhandler personvern.

Heather understreker at bildene av hennes sønn ikke går under noen av disse kategoriene.

Får støtte
Paret visste at deres sønn led av en sjelden hjerneskade. De hadde kjent til hans sykdom siden 16. graviditetsuke. De valget likevel å beholde barnet.

Moren forteller til TV-kanalen at hun har fått mye støtte etter at historien ble kjent, og hun mener fotografiene øker bevisstheten til folk. Hun sier at hun har fått mange henvendelser fra folk som sier at historien har rørt dem, og også fått dem til å sette pris på barna de har, og at de har friske barn.

- Vi gjorde en feil
Facebook beklager nå hendelsen, og sier at de gjorde en feil. Etter at de har undersøkt saken opplyser de også at fotografiene ikke bryter noen av deres regler, og at bildene ble fjernet ved en feiltakelse.

- Facebook ser gjennom hundretusenvis av henvendelser hver uke, og som naturlig er, gjør vi feil noen ganger. Vi gjør en feiltakelse og fjerner innhold som vi ikke skulle ha fjernet. Vi uttrykker vår dypeste kondolanser til familien, og beklager, heter det blant annet i Facebooks uttalelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere