RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

POT-etterforsker «sover godt om natten»

Foto: PST (PST)
Sist oppdatert:
- Vi tok bilder av kofferten inne i leiligheten, ikke etterpå, sier en pensjonert politimann om ransakingen av Arne Treholts leilighet.

Oslo (NTB): En av tjenestemennene som skal ha ransaket Arne Treholts leilighet og sikret det såkalte pengebeviset, sier at han sover godt om natten.

- Jeg holder fast ved den forklaringen vi ga under rettssaken mot Treholt: Vi tok bilder av kofferten inne i leiligheten, ikke etterpå. Jeg registrerer at det er store forskjeller på min forklaring og hva kildene som står fram nå, sier. Men for å si det sånn: Jeg sover godt om natta, sier Leif Karsten Hansen (72) til VG Nett.

Også etterforskeren som skal ha foretatt ransakingene sammen med Hansen, Arne Gunnar Solemsjø, tilbakeviser påstandene fra den tidligere POT-kollegaen som hevder at pengebeviset mot spiondømte Treholt er fabrikkert.

- Det er mye jeg kan si om dette, men jeg kan ikke. Det eneste jeg kan si, er at jeg står 100 prosent og vel så det fast ved de forklaringene jeg har gitt tidligere, sier Solemsjø til VG Nett.

Til Aftenposten lørdag fortalte en av POT-spanerne som overvåket Treholt på 1980-tallet, følgende:

- En dag kom etterforskningslederen i Treholt-saken inn under lunsjen og sa at nå skulle han i banken og låne dollar for å ta bilde. Dette var etter at Treholt var arrestert, men før rettssaken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere