RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Potter-jubel i forlaget

Sist oppdatert:
Bloomsbury forlag som tok sjansen på Harry Potter da alle andre sa nei, sier de forventer en omsetning på godt over 200 millioner i år. Det meste skyldes den siste Harry Potter-boken.

Bloomsbury forlag er blitt et av Storbritannias mest innbringende på grunn av Harry Potter. I 2005 tok de høyde for dette og sa de forventet en omsetning på rundt 200 millioner kroner før skatt

Onsdag slapp de en pressemelding der de sa at det var ingen grunn til å tro at dette ikke skulle skje.

Bloomsbury har økt sine økonomiske prognoser etter hvert som Harry Potter er blitt mer og mer populær. Alt i alt har Potter-serien solgt i over 250 millioner verden over.

Men mye tyder på at prognosene må justeres i fremtiden.

Forf atter JK Rowling startet i januar skrivingen av den sjuende og aller siste historien om Harry Potter. Den er forventet utgitt i løpet av 2007. Dette vil være den aller siste boken i Potter-serien.

Rowling sier imidlertid i Tatler Magazine at hun har skrevet en annen barnebok, om et monster, og at denne boken vil være rettet mot langt yngre barn enn de hun skriver for nå. Hun har også skrevet noveller.

Men Rowling sier hun frykter tiden etter Potter – og særlig første utgivelse.

- Jeg tror jeg må gi den ut under pseudonym, sier hun.

LES OGSÅ:JULENS MEST POPULÆRE BØKER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere