*Nettavisen* Nyheter.

Potter kjøpte familiehemmelighet

Harry Potter-fansen lystet etter det, men til alles store overraskelse var det Daniel Radcliffe (16), Harry Potter selv, som sikret seg det mystiske familietreet til en sentral Potter-figur under Book Aid International.

23.02.06 10:38

Daniel Radcliffe betalte 30.000 pund for det håndtegnede familietreet til Harry Potters gudfar, Sirius Svaart. Familietreet med tittelen «The Noble and Most Ancient House of Black» er håndtegnet av Rowling selv og tilbyr en rekke interessante detaljer.

Hint og hemmelighet
Det er antatt at treet inneholder hint og hemmeligheter om den siste og sjuende Harry Potter-boken.

Familietreet til Harry Potters gudfar er omtalt i bok fem, «Harry Potter og føniksordenen», og har siden det kom på utstilling i anledning auksjonen, blitt svært omdebattert blant Potter-fans. Blant annet skal en henvisning til en Charles Potter i treet antyde at Sirius og Harry er mer beslektet enn man kunne ha trodd.

Mor bød
Nå er imidlertid hemmeligheten igjen forseglet - hos Harry Potter selv. Inntektene fra Book Aid International går til læreopplegg og bøker for barn i Afrika.

Det var Daniel Radcliffes mor, Marcia Gresham, som bød på familietreet siden han selv ikke er gammel nok. Radcliffe skal også ha kjøpt førsteutgaver av bøker av Iain Banks og Tom Stoppard.

(Sirius Svaarts originale navn er Sirius Black).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.