RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Potter ute av bestselgerne

Sist oppdatert:
I dag, 2. mai, feirer Harry Potter-fans Lord Voldemorts fall over hele verden og Harry Potter går ut av bestselgerlistene.

(SIDE2:) Neste uke forsvinner Harry Potter ut av New York Times' bestselgerliste for første gang på ti år.

Endret praksis
Faktisk fikk listen, som publiseres i magsindelen Book Review , avisen til å endre sin praksis. Da JK Rowling toppet med tre Harry Potter-bøker og den fjerde, «Ildbegeret», var på vei, bestemte avisen seg for å skape en barnelitteratur-liste. Forhandlere synes det var greit, siden Rowling stjal all oppmerksomheten fra andre forfattere de ville promotere via bestselgerlisten.

I fjor sommer kom den siste boken i serien, «Harry Potter og dødstalismanene» ut. Book Review regner imidlertid ikke at trollmannens fravær på bestselgerlistene vil bli langvarig.

10 år siden slaget
I november kommer den sjette filmen «Harry Potter og halvblodsprinsen» på kino, og det antas at salget av Potter-bøker når nok en ny topp.

Om du ikke har lest den siste boken om Harry Potter, bør du kanskje ikke lese denne artikkelen.

Men i dag er det ifølge den potterske kalender 10 år siden Lord Voldemort gikk til grunne og det gode seiret over det onde i Harry Potters verden. Det gjør unge Potter til en godt voksen mann på 28 år.

JK Rowling startet å skrive bøkene om Harry Potter i 1991, og det var da hun også bestemte seg for å beholde tidsregningen i sine bøker. Hver av de sju bøkene handler om et år i Harry Potters skoleliv. Og Rowling beholdt tidsbegrepet selv om det etter hvert tok lenger og lenger tid mellom hver bok.

2. mai 1998 sto det store slaget om Galtvort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere