PR-pepper for Oslo

Oslos nye logo og slagord får pepper. Trønderne beskylder nå Oslo for å ha stjålet slagordet, og i Tønsberg klager de over bruken av Osebergskipet

20.06.08 11:06

Oslos nye slagord "The little big city" ligner veldig på Trondheims norske variant "Store, lille Trondheim"

På oppdrag fra Oslo kommune har Pran & Torgersen utarbeidet en markedsføringsplan for Oslo, hvorav ny logo og nytt slagord er en del av pakken. Likheten til Trondheims innarbeidede slagord "Store, lille Trondheim" er påfallende, men det var det ingen på reklamebyrået eller i Oslo kommune som var klar over.

- Det visste vi ikke, sier konsulent Kristin Kabbe hos Pran & Torgersen til Adressavisa når trønderne informerer om trønderes by-slagord.

Trondheims ordfører Anne Kathrine Slungård vil imidlertid ikke gjøre seg til uvenn med hovedstaden på grunn av slagordet.

- Det er kjempehyggelig at de velger et slagord som er til forveksling likt. Det viser at vi har de samme verdivalg og idealer for byutvikling, sier Slungård som mener at det er en betydningsforskjell i de to tilsynelatende like slagordene.

- "Store, lille Trondheim" danner et bilde av en stor småby, mens "The little big city" betyr en liten storby.

- Oslo kommune burde heller ringt oss og fått slagordet gratis enn å bruke tusenvis av kroner på å la et reklamebyrå finne et som er så likt vårt, sier Slungård lattermild til Adressavisa.

Logohysteri

At trønderne tar Oslos nye slagord sporty hjelper lite for Tønsbergerne. De liker dårlig at Oslo benytter Osebergskipet i sin logo.

I et oppslag i Tønsberg Blad skriver avisa at vikingskipet i Oslos nye logo er en tro kopi av Osebergskipet, som ble funnet i en stor gravhaug like nord for det som i dag er Tønsberg sentrum og utgravd i 1904.

– Med hvilken rett har Oslo tatt dette fra oss? Dette kan ikke være riktig, sier Tønsbergs Blads tidligere redaktør Svein Døvle Larssen ifølge Kampanje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.