RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PR-stunt eller finansklipp?

Sist oppdatert:
Investorene Øystein Stray Spetalen og Petter Stordalen vil torsdag offentliggjøre et bud på Norske Skogs fabrikk Union i Skien. Les mer om kommentarene fra pressekonferansen her
(Nytt: Innspill fra pressekonferansen)

I en pressemelding fra "Grenlandsløsningen" melder privatinvestorene Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen at de legger inn et bud Norske Skogs Union-fabrikk.

De to finansmennene stiller seg i spissen for å kjøpe opp Union-fabrikken i Skien som Norske Skog vil legge ned.

Ove Gusevik, adm. direktør i meglerhuset Alfred Berg, er også sentral i oppkjøpet.

Fagforeningen kjenner ikke planene

Hovedtillitsvalgt ved Union i Skien, Jan Grini, sier til iMarkedet.no at han synes utspillet fra Spetalen og Stordalen er gledelig. Men han kjente ikke til det før iMarkedet.no ringte.

- Vi har ikke vært med i noen utredninger i forhold til den grupperingen. Men det er positivt at aktører i finansmarkedet er ute på banen, sier Jan Grini til iMarkedet.no.

Vil betale 100 mill.

Spetalen og Stordalen vil betale 100 millioner kroner for Union i Skien. Forutsetningen for budet er at selskapet kan drive på samme basis som i dag.

Det er videre klart at grupperingen til satse mer på bokpapir enn dagens avissatsing.

Meglerhuset Alfred Berg og morselskapet, storbanken ABN Amro, er også med i grupperingen.

Siktemålet for den såkalte Grenlandsløsningen-grupperingen er overtakelse 1. januar 2006.

- Vi håper at vi raskt kan komme i dialog med Norske Skog vedrørende overtakelse av Union. Det er helt avgjørende for Union at en beslutning kan fattes så raskt så mulig. Ansatte, underleverandører, kunder og andre interessenter er forespeilet en nedleggelse. Situasjonen Union befinner seg i skaper usikkerhet. Dermed kan bedriften og verdier forringes, skriver Petter Stordalen i en melding.

Og det heter videre:

- Vi har tro på at vi over tid skal skape tilfredsstillende lønnsomhet i Union. Vi mener at budet vårt gir en attraktiv løsning for Norske Skog-aksjonærene, bedriften og regionen, skriver Stordalen., og mener han hjelper Norske Skog "ut av den vanskelige situasjonen selskapet er kommet i".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere