RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PR-topp innsidesiktet av Økokrim

Sist oppdatert:
Partner i PR-byrået Brynhildsen Woldsdal, Rune Brynhildsen, er siktet av Økokrim for misbruk av innsideinformasjon. Les mer her:
Etter flere henvendelser fra mediene sendte PR-byrået Brynhildsen Woldsdal torsdag kveld ut en pressemelding der de bekrefter at partner Rune Brynhildsen, tidligere P 4 direktør, er siktet av Økokrim.

11. november i fjor siktet Økokrim partner Rune Brynhildsen i Brynhildsen Woldsdal PR for at han forsettelig eller uaktsomt kan ha bidratt med informasjon som kan ha blitt brukt i innsidehandel.

Han er ikke siktet for selv å ha handlet ulovlig med verdipapirer, eller for å ha gitt informasjon i vinnings hensikt. Han er siktet for å ha gitt informasjon til en annen person, som igjen er siktet for innsidehandel. Ytterligere fire personer er siktet i saken, uten at disse forhold har med Rune Brynhildsen å gjøre. Det melder selskapet i pressemeldingen.

Økokrim presiserer at det ikke foreligger mistanke mot andre medarbeidere eller Brynhildsen Woldsdal PR som selskap, skriver de videre.

-Som et firma som lever av å håndtere all type informasjon på en konfidensiell og lovmessig riktig måte, ser vi svært alvorlig på at en av våre mest sentrale medarbeidere på denne måten er trukket inn i en slik sak. Vi har strenge interne retningslinjer å forholde oss til i vår virksomhet, i tillegg til gjeldende lovverk på området, sier styreformann Knut Ivar Skeid i pressemeldingen.

Brynhildsen ba seg umiddelbart permittert fra selskapet inntil man fikk bedre oversikt over
sakens omfang.

-Da vi hadde fått nærmere oversikt over saken, anmodet vi Rune om å gjenoppta sitt arbeide som rådgiver. Enhver siktelse er svært alvorlig, men Rune er på den annen side uskyldig inntil det motsatte er bevist, sier Skeid.

Av hensyn til våre kunder har Rune Brynhildsen bedt seg fritatt for håndtering av børssensitiv informasjon i tiden frem til saken er offentlig eller siktelsen frafalles. Aktuelle kunder er også orientert om saken, melder selskapet i pressemeldingen og skriver videre at Brynhildsen selv stiller seg uforstående til siktelsen.

- Rune Brynhildsen stiller seg uforstående til beskyldningene. Han har avgitt flere politiforklaringer i saken, og er innstilt på et fortsatt godt samarbeid med Økokrim for å kunne bidra til å avslutte saken så raskt som mulig.

- Brynhildsen Woldsdal PR opplever dialogen med Økokrim som profesjonell og ryddig, og vil bistå dem med den informasjon de eventuelt måtte ha behov for i sakens anledning, avslutter selskapet i pressemeldingen.

Bekrefter siktelse

- Han er siktet for misbruk av innsideinformasjon, det jeg bekrefte sier førstestatsadvokat Hedvig Moe til iMarkedet.no.

Styreformann Knut Ivar Skeid forteller til iMarkedet.no at Brynhildsen ble permittert øyeblikkelig etter at han fortalte om siktelsen da denne forelå.

- Vi fant ut etter en helhetsvurdering at han kunne jobbe hos oss, men han ba seg fritatt fra å jobbe med børssensitivt materiale. Det var vår vurdering, og det er også slik at dette er en siktelse, ikke en tiltale eller en dom, sier Skeid til iMarkedet.no.

Skeid ønsker ikke kommentere hvilke aksje eller selskap dette dreier seg om av hensyn til etterforskningen Økokrim har, men sier at Brynhildsen samarbeider fullt ut med Økokrim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere