RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pracon: - Sterkt å høre hvorfor Breivik skånet meg

Skien (NTB): Adrian Pracon var helt uforberedt på at Anders Behring Breivik på eget initiativ begynte å fortelle hvorfor han skånet 23-åringen.

Pracon sier til NTB at han kjenner igjen situasjonen Breivik beskrev da han forklarte seg mandag, selv om massemorderen plasserer den feil både i tid og sted. Spørsmålet om hvorfor Breivik valgte ikke å skyte ham da de sto ansikt til ansikt ved sørspissen av øya har gnagd i bevisstheten til Pracon siden 22. juli.

- Jeg hadde da rettssaken startet forsonet meg med at jeg aldri ville få svar på dette spørsmålet. Derfor var veldig sterkt og spesielt å høre at han ønsket å gi en oppklaring, sier Pracon.

I boka «Hjertet mot steinen» beskriver Pracon hvordan han har opplevd skyldfølelse over at han fikk leve, mens flere av hans venner ble drept. Det vanskelige spørsmålet danner en rød tråd gjennom fortellingen som ble utgitt bare dager før straffesaken mot Breivik startet i Oslo tingrett i forrige uke.

- Det er for tidlig å bearbeide dette sånn umiddelbart. Jeg tar inn denne informasjonen nå, så får jeg bearbeide den senere. Håper i hvert fall livet mitt vil normalisere seg over tid og at jeg på sikt klarer å få et normalt søvnmønster igjen, sier Pracon.

Han skal vitne for tingretten etter planen 25. mai i år, og håper de siste brikkene da vil bli skjøvet på plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere