RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Praktfulle kjoler, jenter!

Foto: JEWEL SAMAD (Scanpix)
Sist oppdatert:
Se hvem som får toppkarakter for antrekket under Nobel-banketten.

(SIDE2): Førstedame Michelle Obama strålte da hun ankom banketten på Grand Hotel torsdag kveld, for å spise en helnorsk meny og kose seg sammen med et svært fornemt selskap.

Se hvilket terningkast hun og de andre gjestene fikk under banketten.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

Michelle Obama
Antrekk; Kort jakke med rysjer, blågrå farget kjole full av perler og paljetter og store øredobber.

«Michelle Obamas kjole er praktfull» ble sagt under NRKs direktesending fra Grand Hotel - og Side2 er helt enig. Michelle kan kle seg etter både kropp, alder og hudfarge. Slående vakker, mener vi.

Kronprinsesse Mette-Marit
Antrekk; Lyslilla chiffonkjole med krystaller og perler i mintgrønt. Kronprinsessen hadde også krøllet håret for anledningen.

Side2 elsker at Mette-Marit kler seg i noe annet enn sort i denne ellers så triste vintermåneden. Med blonde krøller og lyslilla og mintgrønt antrekk ble Mette-Marit er flott fargeinnslag på banketten på Grand Hotel. Hun strålte om kapp med presidentens frue og hennes kjole i nesten samme farge.

Ingrid Schulerud
Antrekk; Knallfarget og rutete kjole.

Denne kjolen ble litt i det meste laget. Ingrid vil virkelig bli lagt merke til i denne kjolen, men den vil trolig ta pusten fra de færreste. Kjolen eier verken sjarm eller form. Ikke et godt valg, mener vi.

Prinsesse Madeleine
Antrekk; Grønn stroppeløs kjole, mange smykker og diadem.

Det er flott at de svenske prinsessene går for gjenbruk, men de kunne fint tatt på seg en ny kjole til denne anledningen. Slik har vi sett deg så uendelig mange ganger tidligere, Madeleine.

Dronning Sonja
Antrekk; Hvit kjole med sølvsmykker til.

Som alltid er den norske dronningen lekkert antrukket, i antrekk som passer hennes aldersgruppe. Sonja kler hvitt, og sølvsmykkene er prikken over i-en i dette antrekket. Beltet i livet gir kjolen en overraskende vri. Vakkert.

Prinsesse Victoria

Antrekk: Lilla kjole, sølvsmykker og diadem.

Kronprinsessen Victoria gjør aldri feil, men kan likevel bli litt mer spenstig i fargevalget sitt. Det er dessverre altfor ofte vi ser Victoria i lilla, så det er ingen tvil om hva som er blitt hennes favorittfarge nummer en. En litt mer spennende kjole hadde likevel gjort seg på den kommende dronningen.

Jada Pinkett-Smith

Antrekk; blå kjole og blå fjærpels.

Fjærpelsen ble litt i det meste laget for oss, men den blå fargen står perfekt til Jadas gyllenbrune hud. Et sprekt valg, mener vi.

Se alle antrekkene og bildene fra banketten lenger ned på siden.

Enormt sikkerhetsopplegg
For de over 250 heldige som fikk lov til å være med på banketten var det ikke bare å spankulere rett inn på plassen. Alle de besøkende måtte sluses inn gjennom et sikkerhetssystem lignende det man kjenner fra flyplasser. En tar nemlig ingen sjansen når USAs president er i nærheten.

Obama selv ble plassert mellom Kong Harald og Thorbjørn Jagland, og det kunne se ut til at tonen var god mellom de tre.

Jens Stoltenberg og stortingspresident Dag Terje Andersen ble på sin side plassert på andre siden av bordet.

Will Smith kom for sent
Det vakte litt oppsikt da Will Smith og hans kone kom for sent til banketten, og satt seg etter kongen - noe som normalt er uhørt.

Årsaken til forsinkelsen skal riktignok ha vært de enorme folkemassene utenfor. Så mange var det midt i sentrum at mobilnettet slet kraftig, til tross for at spesielt Telenor har bygget kraftig overkapasitet nettopp for å kunne ta unna for denne typen anledninger.

Nettavisen video fra øyeblikket obama viste seg viser en helt enorm mengde mobiltelefoner som stikkes i været for å filme, så dette var åpenbart et øyeblikk som skulle foreviges.

Holdt en flott og kort tale
Obama reste seg naturligvis opp og holdt en kort tale, som hadde en helt annen tone enn den lange talen han hadde holdt tidligere på dagen.

Du kan lese om Obamas tale på banketten her, der han skålet på skikkelig norsk vis!

PS! Menyen var helnorsk, og bestod av reinsdyr, elg, torsk og akevitt-sorbé.

2649

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere