Gå til sidens hovedinnhold

Preben (27) ble drept i sjalusidramaet

Ble slått gjentatte ganger i hodet med en flaske.

Det var 27 år gamle Preben Mikael Dimmen fra Ulstein kommune på Sunnmøre som døde etter det voldelige sjalusidramaet tirsdag, opplyser politiet som nå frigir navnet på avdøde.

- Mannen som etter kort tid ble pågrepet av politiet etter hendelsen er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge jf. straffeloven § 229, tredje straffalternativ. Han er i 20-åra og av østeuropeisk opprinnelse, skriver Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

Da mannen tirsdag morgen fant samboeren i seng med naboen, gikk han til angrep med en flaske.

27-åringen døde senere på dagene av skadene.

Les også: Mann slått i hjel i sjalusidrama

- Han har det svært tungt
Den siktede mannen har erkjent straffskyld.

- Han erkjenner både de faktiske forholdene som er beskrevet i siktelsen, samt straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge, sa mannens forsvarer Torgeir Langva til NTB etter tirsdagens avhør.

Han ønsket ikke å si noe nærmere om hva som har kommet fram i avhør tirsdag ettermiddag.

- Det jeg kan si, er at han har det svært tungt, men ut over det har jeg ingen kommentarer om hva han har forklart, sa Langva.

Forsvareren ville heller ikke si noe om forholdet mellom de to mennene eller om siktede selv ble skadd i angrepet.

- Han blir ivaretatt og får den hjelpen han trenger. I det ligger det også at dersom det hadde vært nødvendig med legehjelp, ville han fått det også, sa advokaten.

Fremstilles for fengsling
Politiet bekreftet tirsdag at det var snakk om et sjalusidrama.

- Han slo etter å ha funnet samboeren sin i seng med denne mannen, som er naboen deres, sa operasjonsleder Johan Arnt Overøye i Sunnmøre politidistrikt til Sunnmørsposten.

Det jevngamle offeret skal ha blitt slått gjentatte ganger i hodet med flasken. Han ble først sendt til Volda sykehus, men senere overført til St. Olavs hospital i Trondheim fordi hodeskadene han var påført var alvorligere enn først antatt.

Politiet opplyser at de vil fremstille siktede for varetektsfengsling torsdag.

Sunnmøre politidistrikt vil anmode om krimteknisk bistand fra Kripos, og det er forventet å få denne i løpet av denne uka.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året