- Nå har vi hatt en bevegende dag bak oss. Vi begynte med å få en orientering hos nødetatene, sier kong Harald til pressen utenfor Olavsgaard hotell.

- Jeg har problemer å finne ting å si, for det er helt forferdelig fortsetter han. Og sier det er vanskelig å sette ord på det.

Se video fra da kongeparet møtte pressen øverst i saken.

Dronning Sonja sier det var rørende å se alle fakler og lys langs veien da de kom kjørende søndag morgen.

- Det er meget imponerende å se hva nødetatene får til. At det går an å finne frem til de gode måtene å drive dette vanskelige arbeidet på, det gjorde et enormt inntrykk.

Kongeparet sier de har fått høre rystende fortellinger fra de evakuerte.

- Jeg er takknemlig for det arbeidet nødetatene har gjort siden skredet fant sted. De har stått på dag og natt for å prøve og redde materiell og mennesker. De har fått ut mange, men dessverre er det noen igjen som er savnet, og noen har de fått opp som er omkommet, sier kongen.

- Gjør veldig inntrykk

Kronprins Haakon sier på en pressekonferanse utenfor Clarion Hotell Gardermoen at det er voldsomme historier og sterke inntrykk fra de evakuerte.

Se video fra da kronprinsen snakket med pressen:

- Det er veldig mange mennesker som ønsker å stille opp for de som er rammet, og det er bra. Og jeg ser et sterkt lokalsamfunn, hvor det er bra å bo, godt miljø og at naboer stiller opp for hverandre. Det tenker jeg også er viktig, sier han.

Han forteller han tenker på de berørte.

- Det gjør veldig inntrykk hvor mye vi stiller opp for hverandre i det landet her, sier kronprinsen.

Tente lys i kirken

Litt før klokken 11 ankom kongeparet og kronprinsen skredrammede Gjerdrum.

Der besøkte de blant annet operasjonsrommet i Gjerdrum kulturhus hvor de ble orientert om hvordan redningsmannskapene jobber med å lete etter overlevende i rasområdet.

Etter besøket på Gjerdrum kulturhus dro kongeparet videre til kirken for å tenne lys for skredofrene.

I kirken hilste kongen, dronningen og kronprinsen på biskop Atle Sommerfeldt i Borg bispedømme.

Senere dro kongeparet videre til Olavsgård hotell og kronprinsen til Clarion Gardermoen. På begge disse hotellene møter kongefamilien både pårørende og evakuerte. De møter også representanter fra Gjerdrum kommune, samt nødetatene som bidrar i den omfattende redningsaksjonen.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Leter fremdeles etter overlevende

Brannvesenet opplyser at de fremdeles leter etter overlevende i rasområdet i Gjerdrum.

– Dette er fortsatt en redningsaksjon. Det er viktig å understreke, sa innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet på en presseorientering søndag morgen.

Les mer: Utvider søket: - Fortsatt en redningsaksjon

Brannvesenet søkte gjennom hele natten, og har utvidet søket.

– Vi leter primært i bygningsmasse der det er håp om å finne overlevende, uttalte Wangen.

Fem døde - fem fremdeles savnet

Søndag morgen ble en person funnet omkommet i rasområdet, og dermed er fem personer funnet døde etter leirskredet natt til 30. desember. Tre ble funnet lørdag, mens én person ble funnet fredag.

Fremdeles er fem personer savnet, og nødetatene jobber på spreng i rasområdet.