*Nettavisen* Nyheter.

Premier League-talent kalles «den nye Zlatan»

STORTALENT: 18 år gamle Sam Gallagher får skryt av lagkameratene. Foto: Glyn Kirk

- Han kan bli en komplett spiss, sier lagkamerat.

19.03.14 13:02

18 år gamle Sam Gallagher er på ingen måte blant de mest profilerte spillerne i Premier League, men den unge spissen er spådd en stor karriere.

Gallagher har fått sin debut for Southampton denne sesongen og står bokført med én scoring i Premier League. Lagkameratene mener det er mer i vente. 18-åringen blir nemlig sammenlignet med én av verdens beste spisser.

- Han er sterk, lang, rask og kraftfull. Han spiller sammen med folk som Richie Lambert og Jay Rodriguez og kan lære av dem, sier stopper José Fonte til lokalavisen Southern Daily Echo.

Forrige helg kom Gallagher inn for Southampton i møtet med Norwich. Unggutten kom inn på overtid, men rakk likevel å tegne seg på scoringslisten.

- Som Zlatan
Hans første scoring på A-laget kom i en cupkamp mot Yeovil i januar i år.

Dette var niende gang han kom inn som innbytter denne sesongen. Han har fortsatt bare startet én kamp, siden han ble hentet opp fra ungdomslaget.

- Han er som Zlatan Ibrahimovic. Han må selvsagt jobbe mye for å bli like god som ham, men han har det som skal til for å kunne bli en trussel både i luftrommet og i boksen. Det er tøft å møte ham, sier lagkameraten videre.

- Han har mange av de egenskapene en god spiss trenger og nå må han bare jobbe videre for å komme opp på Zlatans nivå og bli en komplett spiller.

Gallagher ble hentet til Southampton fra Plymouth Argyle i 2012 og har utviklet seg videre på akademiet til Premier League-klubben.

Talentfabrikk
Klubber som Newcastle og Everton var også interessert i talentet da han gikk fra Plymouth til Southampton.

Southampton har tidligere fostret stjerner som Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain og Gareth Bale.

Klubben har også flere andre lovende spillere i troppen per dags dato, der Luke Shaw og James Ward-Prowse er blant de mest lovende.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.