Gå til sidens hovedinnhold

Prepper parkløyper

Du trenger ikke nødvendigvis dra ut i marka for å gå skitur. Nå ligger det løyper klare rett utenfor stuedøra.

TORSHOV: På onsdag ettermiddag ble det preparert et lite løypenett for skifolket i Torshovdalen. Friluftsetaten står bak tiltaket.

– Dette gjør vi for å gi folk et skitilbud i nærområdet. Spesielt barn og andre som trenger å trene seg på å gå på ski, uten å dra til skogen, sier presseansvarlig i Friluftsetaten Anne Aakervik til Østkantavisa.

Flere steder

På formiddagen onsdag ble det kjørt opp løyper i Frognerparken. Så fulgte Ekebergsletta. Etterhvert blir det også skimuligheter på Ola Narr ved Tøyen. Det er to år siden Oslo-folket kunne gå på ski i preparerte løyper i parkene. Slikt er slett ikke vanlig, forteller Aakervik.

– Det er ikke hvert år det er snø nok. Nå har det kommet såpass med snø, og det er kaldt og fine forhold. Vår førsteprioritet er skogsløypene. Nå er de stabile, og da har vi kapasitet til å ta parkene, forteller Aakervik videre.

Ikke lange turer

Det er riktig nok ikke snakk om de helt lange skiturene. Likevel tror Friluftsetaten folk setter pris på at det blir kjørt opp rett utenfor stuedøra til folk.

– Det er mange i Oslo som ikke har så mye erfaring med skigåing. For dem kan det være en fin treningstur. Vi har fått en god del hyggelige tilbakemeldinger fra folk som bruker det. Men parkene blir ikke til enhver tid preparert. Marka går først. Men byr det seg en mulighet, tar vi parkene, sier Aakervik.

Selve prepareringen tar ikke lange tida, føyer hun til.

– Opplastning og frakt av maskineri på lastebil er det mest krevende med denne jobben, sier infosjefen.

Reklame

Dette er klærne kjendisene bruker i 71 grader nord