NEW YORK (Nettavisen): En fersk meningsmåling fra ABC News/Washington Post viser at en stor majoritet av demokratene nå ønsker en annen kandidat enn president Joe Biden ved neste presidentvalg.

Les også: Biden-video går viralt: – Skremmende og trist

– Biden sliter

Den samme målingen viser også at populariteten til tidligere president Donald Trump er kraftig dalende.

– Biden sliter, og det samme gjør hans parti, samtidig med at de fleste Demokratene nå er på leting et annet sted fremover mot 2024, skriver ABC News om målingen.

De viser til at bare 35 prosent av Demokratene og de uavhengige velgerne som lener seg mot Demokratene, sier at de ønsker seg en ny fireårsperiode med Biden som president.

Les: Trump: - Dette kan bety tredje verdenskrig

Fra den samme målingen fremkommet det at hele 56 prosent av de spurte mener partiet bør lete etter en annen kandidat frem mot valget i 2024.

Biden vs. Trump

Målingen fra ABC News/Washington Post setter også president Joe Biden opp mot Donald Trump.

Der viser resultatet at 48 prosent av de spurte foretrekker Biden, mens 46 prosent vil ha Donald Trump som den neste amerikanske presidenten.

Selv om målingen viser at Republikanerne er mer begeistret for Trump enn det Demokratene er for Biden for tiden, er det også dårlige nyheter for Trump i målingene, skriver Daily Mail.

De viser blant annet til at 47 prosent av de spurte blant republikanere ønsker at Trump skal gjøre et nytt forsøk på å bli president, mens 46 prosent mener det er en dårlig ide.

Støtten til Trump internt i partiet er også ned 20 prosent i forhold til hva det var da han ble nominert i 2020, og Florida-guvernøren Ron DeSantis seiler nå opp som en sterkere og sterkere konkurrent.

Les også: Trump rasende etter nye opplysninger: Krever å bli gjeninnsatt

Tallene ser ut til å vise at velgere fra alle ideologier ønsker å se friske fjes inn i politikken, skriver Daily Mail.

- Da kommer de til å tape

Tidligere pressesekretær i Det hvis hus, Jen Psaki, sier i et intervju med «Meet The Press» på NBC News at Demokratene kommer til å tape mellomvalget om det utvikler seg til å bli en folkeavstemning om Biden.

– Om valget kommer til å dreie seg om hvem som er de mest ekstreme, så kommer Demokratene til å vinne, sier Psaki, og viser da blant annet til en av de meste ekstreme politikerne hos republikanerne, Marjorie Taylor Greene.

Les: Trump-favorittens uttalelser sjokkerer den norske statsråden

– Men om det blir en folkeavstemning om presidenten, kommer de til å tape. Og det vet de. De vet også at kriminalitet er en stor sårbarhet for Demokratene, jeg vil si at det er en av de største sårbarhetene, sier Psaki i «Meet The Press».

Psaki forlot jobben i Det hvite hus i mai i år, og jobber nå blant annet som kommentator i nyhetskanalen MSNBC.

Les også: Biden latterliggjøres i ny video: - Dette er helt bisart, med mindre de vil at han skal se ut som en dement pasient

Se deler av intervjuet her:

– Biden er fullstendig bortreist

En ny video av president Joe Biden (79) som er tatt i New York, der presidenten på onsdag deltok på FNs høynivåuke, går nå viralt.

Se videoen her:

Videoen, som viser president Biden etter at han har holdt en tale på Global Fund Conference i New York, er lagt ut av en av kommunikasjonsrådgiverne til den kjente republikaneren og senatoren Ted Cruz fra Texas.

– Joe Biden er fullstendig bortreist på scenen. Skremmende og trist, skriver rådgiveren Steve Guest i sin Twittermelding der han deler videoen.

Les også: Sjokk-uttalelse fra Donald Trump: - Om jeg blir president igjen, vil jeg seriøst vurdere å gjøre det

I et intervju i forrige uke fortalte Biden at det fortsatt gjenstår å se om han vil stille til gjenvalg for en ny presidentperiode i 2024.

Biden har tidligere sagt kategorisk at han vil stille.

Biden, som fyller 80 år i november, sier at intensjonen hans er å stille til gjenvalg.

– Men det er bare en intensjon. Er det en urokkelig avgjørelse om at jeg stiller på nytt? Det gjenstår å se, sa Biden til CBS.

Lers også: Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger