RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OBAMA: USAs president Barack Obama fotografert i Det ovale rom i Det hvite hus.
OBAMA: USAs president Barack Obama fotografert i Det ovale rom i Det hvite hus. Foto: Saul Loeb (Reuters / NTB scanpix)

President Obama: - Vi slår til hardere enn noensinne mot IS

Sist oppdatert:
- IS har mistet 40 prosent av områdene sine i Irak, forteller USAs president.

NEW YORK (Nettavisen): President Barack Obama holdt mandag en pressekonferanse fra Det hvite hus hvor han serverte media oppdateringer på krigen mot Den islamske stat (IS).

- Vi slår til hardere enn noensinne mot IS, sa Obama, og la til at en rekke av terrororganisasjonens ledere «har blitt tatt ut» - altså drept – det siste halvåret.

- Vårt budskap til lederne av IS er «Du er nestemann», la han til.

USAs president har fått kraftig kritikk av republikanske politikere for å være «for lite aggressiv» mot IS, spesielt etter terrorangrepene i Paris og San Bernardino.

Etter at Obama mandag møtte ledere i militæret og Pentagon, kunne han fortelle at USA og landets koalisjonspartnere har oppnådd framgang i kampen mot IS.

Obama fortalte at IS ikke har gjennomført en eneste vellykket bakkeoperasjon i Irak eller Syria siden sommeren, og at organisasjonen er i ferd med å miste all støtte i befolkningen.

- IS har mistet 40 prosent av områdene sine i Irak. De har også mistet tusenvis av kvadratkilometer i Syria, forklarte presidenten.

- Men vi innser at denne framgangen må komme enda raskere.

Obama har bedt forsvarsminister Carter om å snakke med samarbeidslandene om å øke innsatsen. Carter kommer til å reise til Midtøsten denne uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere