RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presidenten gjenvalgt i Sierra Leone

Freetown (NTB-AFP): Sierra Leones president, Ernest Bai Koroma, ble fredag gjenvalgt til en ny periode med 58 prosent av stemmene.

Fordi 59-åringen vant med over 55 prosent, ble han kåret til vinner av valget etter første runde, og de åtte andre presidentkandidatene må erkjenne nederlaget.

Den avgjørende testen for den vestafrikanske staten blir om den ene opposisjonskandidaten og den tidligere militærlederen Julius Maada Bio vil akseptere resultatet. Han har påstått at det har foregått valgfusk.

Landet er fortsatt preget etter å ha gjennomgått en elleve år lang borgerkrig. To tredeler av innbyggerne lever i absolutt fattigdom, og arbeidsløsheten er høy.

Økt levestandard, fortsatt stabilitet etter borgerkrigen og bekjempelse av arbeidsledighet blant ungdom har vært de viktigste sakene i valget. Koromas parti, All People's Congress (APC), har blitt hyllet for å få inn utenlandsinvesteringer, for å ha utbedret landets infrastruktur og for å ha klart å etablere gratis helsetjenester til enkelte grupper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere