RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presidenten i Mali går av

Sist oppdatert:
Bamako (NTB-Reuters): Malis avsatte president Amadou Toumani Touré har formelt erklært at han går av. Dermed ligger det an til at en overgangsregjering kan overta styringen av landet.

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS mottok søndag et brev fra Touré hvor han erklærer at han trekker seg.

I praksis ble presidenten avsatt i et statskupp 22. mars, og siden da har en militærjunta hatt makten i store deler av landet. Samtidig pågår det et opprør i den nordlige delen av Mali, hvor geriljasoldater fra Tuareg-folket hevder de har opprettet en ny stat.

ECOWAS har forsøkt å megle i konflikten, og før helgen lovet militærjuntaen å gi fra seg makten i løpet av få dager hvis Touré gikk av. Meningen er at det skal opprettes en overgangsregjering som vil få ansvar for å arrangere demokratiske valg.

Overgangsregjeringen skal ledes av presidenten i landets nasjonalforsamling, Dioncounda Traoré. Som en del av avtalen med juntaen besluttet ECOWAS søndag å oppheve sanksjonene mot Mali som ble innført i kjølvannet av kuppet.

Hovedårsaken til militærkuppet skal ha vært offiserenes misnøye med Tourés innsats for å slå ned Tuareg-opprøret i nord. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere