RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presidentkandidat omkom i flystyrt i Brasil

Presidentkandidat Eduardo Campos omkom i flystyrten.
Presidentkandidat Eduardo Campos omkom i flystyrten. Foto: Ueslei Marcelino (Reuters)
Sist oppdatert:
En av kandidatene i presidentvalget i Brasil, Eduardo Campos, omkom i en flystyrt i byen Santos onsdag.

Campos (49) var blant flere som omkom da et privat jetfly av typen Cessna 560 XL styrtet i et boligområde i byen Santos onsdag.

Campos var en av kandidatene i presidentvalget i oktober. Ifølge de siste målingene lå han på tredjeplass med om lag 10 prosent oppslutning, et godt stykke bak president Dilma Rousseff, som stiller til gjenvalg.

Stanser valgkamp

Kort tid etter at nyheten om Campos' død kom, kunngjorde president Rousseff at hun innstiller valgkampen sin i tre dager framover. Det er ventet at også utfordreren Aecio Neves vil stanse sin valgkampen i en periode.

Ifølge målingene leder Rousseff med 36 prosent over Neves, som har om lag 20 prosents oppslutning. Presidentvalget holdes 5. oktober, og Rousseff og Neves har lenge vært favorittene til å gå videre til en andre valgomgang.

Brasilianske medier spekulerer nå på om Campos' partifelle Marina Silva vil overta som sosialistpartiets presidentkandidat. Hvordan hun eventuelt vil bli mottatt av velgerne, gjenstår å se.

Dårlig vær

Det var ifølge brasilianske medier sju personer om bord i flyet da det styrtet onsdag.

– Det er døde i ulykken, men vi har ikke fått bekreftet noe sikkert antall, sier politiet i Sao Paulo ifølge AFP onsdag ettermiddag. Brannutvikling hindret tilgangen til ulykkesstedet.

Brannmannskapene i Santos sier til nyhetsportalen G1 at minst ti personer ble skadd i ulykken, blant dem flere på bakken. Flyet styrtet inn i to hus og en idrettshall.

Ifølge en kunngjøring fra det brasilianske luftforsvaret mistet Cessna-flyet kontakten med kontrolltårnet kort tid før det skulle begynne innflygningen for landing, trolig på grunn av dårlig vær.

Flyet kom fra Rio de Janeiro og skulle etter planen ha landet på Guaruja-flyplassen i Sao Paulo da det styrtet i Santos, som ligger like sør for Sao Paulo.

Voldsomt smell

Et restauranteier som var vitne til styrten forteller at alle vinduene i restauranten hans ble knust som følge av lufttrykket.

– Jeg var på jobb da jeg hørte et voldsomt smell. Alle vinduene ble knust. Etterpå fikk vi høre at et fly hadde krasjet i svømmebassenget på idrettshallen et kvartal unna, forteller han til TV-stasjonen Globo News. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere