RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Det er ventet at Brasils sittende president Dilma Rousseff vil få flest stemmer i første runde i presidentvalget i Brasil.
Det er ventet at Brasils sittende president Dilma Rousseff vil få flest stemmer i første runde i presidentvalget i Brasil. Foto: Pilar Olivares (Reuters)

Presidentvalget i Brasil er i gang

Sist oppdatert:
Valglokalene er nå åpnet i Brasil der 142 millioner brasilianere skal velge landets neste president.

Det er ventet at sittende president Dilma Rousseff vil få flest stemmer i første runde, men hun får trolig ikke de 50 prosentene som er nødvendig for å unngå en andre runde.

Rousseff har brukt sin overlegne tid på landets tv-kanaler til å sverte miljøaktivisten og sosialisten Marina Silva, som lenge lå over Rousseff på målingene.

I en meningsmåling dagen før valget fikk presidentkandidatene Rousseff, Neves og Silva henholdsvis 41, 24 og 21 prosents oppslutning.

Dersom det blir en andre runde av presidentvalget vil denne holdes 26. oktober og stå mellom de to kandidatene med flest stemmer i første runde. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere