*Nettavisen* Nyheter.

Press for å stanse opptrapping i Midtøsten

Washington (NTB-AFP-Reuters): USA ber Tyrkia, Egypt og europeiske land legge press på Hamas for å stanse rakettene mot Israel, og Frankrike ber Israel om tilbakeholdenhet.

- Vi har bedt alle som måtte ha litt innflytelse overfor Hamas, slik som Tyrkia, Egypt og noen av våre europeiske partnere, om å bruke den innflytelsen for å få Hamas til å trappe ned, sier nestlederen i USAs nasjonale sikkerhetsråd, Ben Rhodes.

- Vi er naturligvis opptatt av at Israel ikke skal være utsatt for denne type type angrep, og at en videre opptrapping bare vil være en trussel mot de sivile, sa han i en samtale med pressen torsdag.

USA, som er Israels nærmeste allierte, har støttet statsminister Benjamin Netanyahus appeller til Hamas om å stanse rakettangrepene.

Samtidig har Frankrike president François Hollande vært i kontakt med Netanyahu, Egypts president Mohamed Mursi og europeiske ledere med sikte på avverge en opptrapping.

- Det er på høy tid å stoppe denne opptrappingen, som er farlig for Israels sikkerhet og for det palestinske folk, sa statsminister Jean-François Ayrault. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.