Gå til sidens hovedinnhold

Press på Barak for å fryse bygging i bosetningene

Washington (NTB-AP-AFP): Bare timer før han la ut på en reise til Midtøsten, forsøkte president Barack Obama å overtale Israels forsvarsminister Ehud Barak til å stanse byggingen i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

I to timer tirsdag drøftet Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, general Jim Jones, og Barak uenigheten mellom de to landene om de jødiske bosetningene på palestinsk territorium.

Barak kom til møtet for å be USA være mer fleksibel når det gjelder kravet om å fryse bosetningene, men møtte ingen forståelse.

Obama stakk innom møtet der USA gjentok at en stans i utbyggingen av bosetningene på territoriene der palestinerne ønsker å opprette sin egen stat, er nødvendig for fredsprosessen. Kravet er en del av veikartet for fred i Midtøsten.

Kravet ble også gjort klart for statsminister Benjamin Netanyahu da han nylig besøkte Washington, men Netanyahu avviste kravet og gjorde det klart at utbyggingen vil fortsette.

Obama besøker torsdag Kairo der han skal holde en viktig tale om USAs forhold til de arabiske landene. Han skal også besøke Saudi-Arabia, men ikke Israel. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken