RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pressekonferanse om Kongo-saken

Foto: Meek, Tore (Scanpix)
Sist oppdatert:
Skal redegjøre for situasjonen til Moland og French.

Oslo (NTB): Advokat Morten Furuholmen har innkalt til pressekonferanse fredag ettermiddag for å redegjøre for situasjonen til Tjostolv Moland og Joshua French i fengselet i Kinshasa.

Det skal ikke ha blitt noen enighet om hjemsendelse av de to nordmennene, slik Furuholmen lenge har jobbet for. Etter det NTB erfarer vil advokaten ta opp soningsforholdene for Moland og French, som tidligere er blitt beskrevet som svært tøffe.

I januar ble det kjent at de to drapsdømte nordmennene har skrevet en rapport om forholdene i militærfengselet Ndolo i Kinshasa. Ifølge den britiske menneskerettsorganisasjonen Reprieve, som har fått tilgang til deler av rapporten, beskriver nordmennene overgrep mot medinnsatte og grov og ydmykende fysisk behandling.

Verken Furuholmen eller Utenriksdepartementet ville uttale seg om saken fredag formiddag.

Moland og French ble pågrepet i Kongo i mai 2009, mistenkt for drap på sin sjåfør. De to nordmennene ble dømt til døden i tre rettsinstanser, senest i ankedomstolen i Kisangani 10. juni 2010. Like før jul ble de to nordmennene overført fra et fengsel i Kisangani til fengselet i hovedstaden Kinshasa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere