Gå til sidens hovedinnhold

Pressekontoret vant statlig sammenslåing

Det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Pressekontoret har vunnet anbudsrunden om å håndtere kommunikasjonen i forbindelse med sammenslåingen av fire statlige organer.

Pressekontoret vant konkurransen om å håndtere ekstern- og internkommunikasjonen i forbindelse med sammenslåingen av Eksportrådet, SND, Norges Turistråd og Statens veiledningskontor for oppfinnere.

- Vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget. Det blir veldig spennende å være med på en av de største offentlige omstillingsprosessene som pågår akkurat nå, sier redaktør Ingunn Solli i Pressekontoret i en pressemelding.

Pressekontoret skal skrive og distribuere nyheter om sammenslåingen, i tillegg til å lage nyhetsbrev til intern bruk i omstillingsprosjektet.

- Dette blir et journalistisk interessant og utfordrende oppdrag. Det nye selskapet blir en av de viktigste statlige institusjonene for verdiskaping i Norge i fremtiden, sier Solli.

Pressekontoret er leverandør av oppdragsjournalistikk til media, i tillegg til å være ekstern redaksjon for en rekke magasiner og bedriftspublikasjoner.

Selskapet ble startet for et drøyt halvår siden av seks journalister med lang fartstid fra byråjournalistikk og dagspresse. Samtlige har bakgrunn fra konkurrenten Newswire, men brøt ut i forbindelse med internt bråk i nettopp Newswire.

Det var lenge misnøye i det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire og i desember i fjor sa åtte ansatte opp og seksav dem gikk videre og startet opp Pressekontoret og tok blant annet med seg flere kunder. En av dem er Norsk Designråd. Byrået har i tillegg kunder som Lindorff, Contopronto AS og Seniorsaken Norge.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto