RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pressen ble jaget fra møte med Islams råd

Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge på vei inn til kulturministeren.
Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge på vei inn til kulturministeren. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Pressen ble jaget bort da generalsekretær i Islamsk Råd Norge (IRN), Mehtab Afsar, kom til Kulturdepartementet for å møte statsråd Linda Helleland (H).

Islamsk Råd Norge (IRN) har vært i hardt vær de siste dagene etter at det ble kjent at en tildeling på nær en halv million kroner til organisasjonens arbeid med brobygging, kommunikasjon og dialog, ble brukt til å ansette den nikabkledde kvinnen Leyla Hasic (32) som administrasjonsmedarbeider.

VIDEO: Her møter generalsekretær Mehtab Afsar i (IRN) pressen rett etter møtet med kulturministeren:

Les også: - Leyla Hasic angrer på 9/11-kommentar

LES mer: Islamsk Råd kan miste statsstøtten
OG her: Rapport: Oppsigelse av Islamsk Råds generalsekretær var ugyldig

- Aldri opplevd lignende

Flere har krevd at bevilgningen må trekkes tilbake, og kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) har kalt Islamsk Råd inn på teppet, samt bedt juristene i departementet vurdere om Islamsk Råd fortsatt oppfyller betingelsene for å få statsstøtte.

Islamsk Råd var kalt inn til å møte ministeren klokken 11, men pressen ble jaget bort.

- Dette er underlig, vi får informasjon om et møte og slipper ikke inn døren, sier en reporter på stedet.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier en annen.

Det var generalsekretær Mehtab Afsar som møtte på vegne av Islamsk Råd.  Nikabkledde Leyla Hasic var ikke med på møtet.

Islamsk Råd har kalt inn til en pressekonferanse på Bristol Hotel klokken 12, i etterkant av møtet med statsråd Hofstad Helleland.

Etter IRNs møte med kulturministeren, var det en kort Afsar som møtte pressen utenfor på vei til pressekonferansen. Han ville ikke kommentere hva som ble sagt i møtet med Hofstad Helleland.

Her kan du se pressekonferansen Islamsk Råd holdt etter møtet:

Hasic fravær kommenterte han slik:

- Leyla er opptatt med å gjøre sine oppgaver på kontoret, det er blant annet det jobben hennes er.

Skal hun ikke møte pressen på noe tidspunkt?

- Hennes primære oppgaver er kontorrelaterte, og det er det hun gjør. Det er pressen som sier hun er IRNs ansikt utad.

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier hun ikke er beroliget etter møtet med Islamsk Råd (IRN) torsdag. Organisasjonen sier de vil fortsette som før.

Det har vært uro rundt Islamsk Råd etter at det ble kjent at en tildeling på nær en halv million kroner til organisasjonens arbeid med brobygging, kommunikasjon og dialog, ble brukt til å ansette den nikabkledde kvinnen Leyla Hasic (32) som administrasjonsmedarbeider.

Kulturministeren: - Ikke beroliget

Kulturminister Linda Hofstad Helleland kalte Islamsk Råd Norge og ba juristene i departementet vurdere om Islamsk Råd fortsatt oppfyller betingelsene for å få statsstøtte.

- I invitasjonen til møtet skrev jeg at jeg ønsket å snakke om rådets rolle som dialogpartner og paraplyorganisasjon for muslimer i Norge. De var innstilt på å kun snakke om nikab, Leyla Hasic og brudd på arbeidsmiljøloven. Jeg ble ikke veldig beroliget, sier kulturministeren til NTB.

- Jeg stilte spørsmål om hvilke strategier de har rundt sin rolle som dialogpartner og brobygger. De svarte at de ville fortsette som før, sier Helleland.

- Kartlegge kriteriene for tilskudd

Generalsekretær Mehtab Afsar har bestemt avvist at Islamsk Råd har villedet Kulturdepartementet i sin søknad om brobyggermidler.

- Nå har jeg innhentet deres vurdering av situasjonen, og jeg vil fortsette vårt arbeid i departementet med å kartlegge om vi mener kriteriene for tilskudd til en representativ paraplyorganisasjon for alle muslimer, er oppfylt, sier Helleland.

Islamsk Råd fremholder at de mener det ville være lovstridig å ikke ansette Leyla Hasic fordi hun bærer nikab.

IRNs Advokat Are Aurlien, sa på en pressekonferanse etter møtet med kulturministeren at IRN mener formålet med ekstrabevilgningen til en ny stilling ikke er brutt.

Saken utvides.

(NTB/Nettavisen)

- Dette er underlig, vi får informasjon om et møte og slipper ikke inn døren, sier en reporter på stedet til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere