RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pressen for emosjonell om Svanhild

Sist oppdatert:
Pressen ble for emosjonell i dekningen av Svanhild-saken, mener NRK-redaktør. I etterkant ville han dekket saken om moren som mistet omsorgsretten for barna annerledes.

Hålogaland lagmannsrett fastslo mandag at Svanhild Jensen fra Kvænangen ikke får omsorgen for de to barna sine.

NRK Troms- og Finmark fulgte Svanhild-saken tett, både i rettssalen og på hjemme-hos-reportasje med barna i Kvænangen, før de ble tatt fra moren. Redaktør i NRK Troms- og Finnmark, Jan Ditlev Hansen, ville ha laget reportasjene annerledes nå som han vet mer.

- Sett i ettertid hadde vi nok gjort ting noe annerledes. Jeg tror vi hadde prøvd å tone litt ned det mer emosjonelle, og vi hadde nok underveis en del kildeproblemer som vi burde ha tatt mer alvorlig, sier Ditlev Hansen til NRK P2. Han mener det er en tabbe at barna ble filmet.

- Barna er den absolutt svakeste part i en sak som er full av tapere, som barnevernsaker naturlig nok er, og barnas krav på beskyttelse og langtidsvirkninger for barna og miljøet rundt dem, er noe som bør være absolutt førsteprioritet for oss, sier Ditlev Hansen.

Svanhild Jensen selv føler at pressedekningen var til hjelp. Mens advokat for Kvænangen kommune, Ulf Hansen, mener pressen fokuserte for ensidig på IQ-testen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere