RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presser på for Heimdal Vest-utbygging

Sist oppdatert:
Amerikanske Marathon Oil presser nå på for å få i gang utbyggingen av Heimdal Vest-området, og ser en oljeproduksjon på 80.000 fat pr. dag i 2006
Ifølge Upstream regner Marathon Oil med å ha tatt en beslutning om utbyggingsløsning allerede mot slutten av neste måned.

Det skal stå mellom en undervannsutbygging tilknyttet et flytende produksjonsskip eller en undervannsløsning som knyttes opp til Hydros plattform på Heimdal feltet.

Marathon eier 65 prosent av lisensene på Heimdal Vest, mens ConocoPhillips og DNO har henholdsvis 20 og 15 prosent.

Det skal foreløpig ikke ha blitt tatt en formell beslutning om å bygge ut, men en kilde opplyser til Upstream at det kun er en formalitet etter funnene på Kneler og Boa.

Marathon skal ha hyret inn ABB til front-end engineeringarbeid, mens Aker Kværner har fått jobben med å evaluere utbyggingsløsningen på overflaten.

Det er snakk om boring av mellom 12 og 15 produksjonsbrønner og to vanninjeksjonsbrønner på feltet. Det er ventet at den første oljen vil bli produsert i 2006 uansett utbyggingsløsning. Innlevering av PUD'en er ventet første kvartal neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere