RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Presset libysk minister går av

Tripoli (NTB-Reuters-DPA): Libyas innenriksminister går av etter å ha fått hard kritikk for ikke å ha hindret en rekke angrep, blant annet på sufimuslimske helligdommer.

Væpnede menn som beskrives som ultrakonservative islamister, knuste ved hjelp av bulldosere to helligdommer i den vestlige byen Zlitan og hovedstaden Tripoli fredag og lørdag. I Tripoli ble en sufimoské ødelagt i fullt dagslys.

Libyas nasjonalkongress, landets nyvalgte nasjonalforsamling, innkalte til krisemøte lørdag kveld. Her ble regjeringen kritisert for ikke å ha klart å forhindre ødeleggelsene. Kritikken var også rettet mot regjeringens manglende evne til å forhindre to bilbomber som kostet to menneskeliv under id-feiringen forrige uke.

- Innenriksminister Fawzi Abdel A'al leverte sin oppsigelse i protest mot de uakseptable ordene fra nasjonalkongressen, sier hans rådgiver Ziad Muftah til Reuters.

Han legger til at statsministeren ennå ikke har godkjent avskjedssøknaden. Ifølge regjeringstalsmenn sto salafister som mener de sufistiske gravene og helligdommene er blasfemiske, bak begge angrepene.

Sufisme er en mystisk tradisjon innenfor islam som omfatter egne varianter av tro så vel som praksis. Men mange av Libyas ultrakonservative salafister, en ortodoks, fundamentalistisk bevegelse innen sunniislam, mener sufisme strider mot islams grunnprinsipper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere