Gå til sidens hovedinnhold

Presset tiåring til å ha seksuell omgang med trettenåring

(Avisa Nordland) I går startet del to av den omfattende overgrepssaken mot en 22-åring fra Bodø.

Tiåringen sier han ble presset til å ha seksuell omgang med trettenåringen, mens den tiltalte 22-åringen tok bilder.

Han er blant annet tiltalt for å ha seksuelt utnytte fire mindreårige norske gutter. I tillegg er han tiltalt for overgrep mot to gutter fra Brasil da de var 10 og 13 år.

- Tiltalte sa jeg måtte gjøre det. Jeg følte meg skamfull. Jeg var redd han skulle fortelle det til folk i Norge, sa den yngste gutten under et dommeravhør foretatt i mai.

I flere timer avhørte politioverbetjent Sigrid Buseth fra Kripos de to guttene i Brasil. Denne overgrepssaken er en del av det politiet kaller gaysirkomplekset, hvor flere menn er tiltalt og domfelt for å ha seksuelt utnyttet unge gutter.

Tok bilder
22-åringen har erkjent samtlige poster i de to tiltalene. I april 2012 hadde 22-åringen seksuell omgang med de to guttene. Han hadde da trent kampsport med dem i flere uker i den lille byen nord for Natal. De spurte så om å få overnatte hos 22-åringen og hans nå 55 år gamle venn.

Sistnevnte skal ha avklart det med guttenes pårørende.

Med hverandre
Første kvelden skal 22-åringen ha seksuelt utnyttet den yngste gutten. Dagen etter skal han ha seksuelt utnyttet begge guttene. De to guttene forklarte i avhøret at de også var nødt til å ha seksuell omgang med hverandre mens 22-åringen tok bilder av dem.

Sistnevnte er også tiltalt for å ha distribuert disse bildene videre til andre. Tiltalte hevdet at det skjedde uoppfordret og uten tvang. Han er derimot klar på at han skjønner sitt eget ansvar i saken.

- Jeg angret etter det skjedde, sa han i Salten tingrett. Forsvarer Hilde Guldbakke ga seg ikke med den erkjennelsen fra tiltalte. Etter å ha brast i gråt begynte 22-åringen og fortelle om en tøff oppvekst, og hvordan han i Oslo måtte selge sex for å ha et sted å sove.

- Etter at jeg første gang slapp ut av varetekt, skjønte jeg ikke virkeligheten. Jeg hadde det vanskelig i Oslo. Etter Brasil tok jeg omgående kontakt med psykolog for å få hjelp, forklarte tiltalte.

Hilde Guldbakke understreket at han også har søkt seg til Bergen fengsel på grunn av de har et tilbud til personer med denne problematikken.

Les flere saker fra Avisa Nordland.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken