Gå til sidens hovedinnhold

Prest anmeldt for beføling

Politiet på Romerike iverksetter full etterforskning.

En kvinne i 70-årene har anmeldt en prest for overgrep, og kritiserer biskop Ole Christian Kvarme for håndteringen av saken. Handlingen skal ha skjedd på Romerike. Politiet på Romerike igangsetter full etterforskning, etter at en kvinne i 70-årene har anmeldt en prest for seksuelt overgrep, melder Romerikes Blad.

– Jeg kan bekrefte at den straffbare handlingen skal ha skjedd på Romerike. Vi har fått saken oversendt fra Oslo politidistrikt mandag formiddag, og iverksetter nå etterforskning av saken på vanlig måte, opplyser påtaleleder Mona Hertzenberg i Romerike politdistrikt til rb.no.

Beføling
Presten skal ha tatt kontakt med kvinnen han har vært sjelesørger for i 12 år, etter å ha kjørt en slektning til Oslo Lufthavn Gardermoen, skriver VG.

Kvinnen hevder at presten betrodde henne med sine personlige problemer, før han skal ha befølt brystene og magen hennes under blusen.

– Jeg ba ham om å holde seg langt unna hjemmet mitt, sier kvinnen til avisen.

– Informerte Kvarme
Kvinnen sier at hun kort tid etter det påståtte overgrepet i juli 2009 informerte Oslo-biskop Ole Kristian Kvarme om hendelsen.

– Han burde ha sagt opp presten med en gang, eller så burde presten selv ha gått fra stillingen, sier kvinnen til VG.

Pensjonisten skrev etter en stund et nytt brev til Kvarme. En drøy uke senere kom tilbudet om 10.000 kroner til et rekreasjonsopphold. Det takket hun ja til.

Nå mener kvinnen at biskopen har forsøkt å kjøpe presten fri fra anklagene.

– Biskopen har kjøpt meg ut av situasjonen som et plaster på såret. Han ønsker ikke å avsette presten, sier kvinnen.

Vil ikke kommentere
Biskop Ole Christian Kvarme nekter å kommentere innholdet i saken overfor VG.

– For oss og for meg er det greit at saken er politianmeldt. Det sier jeg fordi politiet vil håndtere denne saken på en god og korrekt måte, og bringe nødvendig avklaring, sier han.

Den anmeldte presten avviser overfor avisen å ha gjort det han er anklaget for.

– Jeg opptrer på en måte som får henne til å tenke slike tanker, men det stemmer ikke. Jeg gjorde en tabbe. Jeg burde ikke ha reist dit. Jeg har aldri befølt henne, sier han til VG.

«Kan ha vært uklokt»
I en pressemelding mandag ettermiddag skriver biskop Ole Christian Kvarme at tilbudet om 10.000 kroner i ettertid var uklokt:

«I ettertid erkjenner vi at dette kan ha vært uklokt, fordi det kan mistolkes slik VG fremstiller det.», skrier han i pressemeldingen.

Han benekter i pressemeldingen at det skal ha vært snakk om å «å kjøpe seg ut av en situasjon». Biskopen mener handlingen er misforstått.

– Om vi skal la være å handle fordi det kan misforstås, vil vi svikte vårt ansvar og vårt oppdrag som kirke. Da får vi heller ta den risikoen at det blir misforstått, sier han.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken