RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto (Kirkens informasjonstjeneste)

Prest fjernet etter sex-prat

Sist oppdatert:
Han blant annet skal ha omtalt sin egen penis med kjælenavn.

En prest er fjernet fra konfirmasjonsundervisningen i en menighet etter sex-prat, men får fortsette konfirmasjonsundervisningen i en annen menighet i samme kommune, melder Bygdeposten.

Bakgrunnen for at presten er fjernet fra undervisningen i en menighet, er at han blant annet skal ha omtalt sin egen penis med kjælenavn, på en slik måte at konfirmasjonselevene satt igjen med et inntrykk av at presten hadde en stor penis.

Under en konfirmasjonssamling skal tv-programmet “Trekant” ha vært tema, og det hevdes også at sex med dyr og døde personer skal ha vært tema.

Dette har fått foreldre til å reagere kraftig. Det reageres også på at elevene skal ha blitt “påtvunget” konservative holdninger omkring lesbisk sex, samt sex før ekteskapet.

Ifølge Bygdepostens kilder, som ønsker å være anonyme, skal presten ha brukt ord som “horer” i forbindelse med omtale av sex før ekteskapet.

Bekreftes av biskopen

Biskop Laila Riksaasen Dahl bekrefter overfor Bygdeposten at det har vært en uheldig hendelse i den gjeldende menigheten.

- Jeg ble gjort oppmerksom på det som skal ha skjedd rett før jul, og vi tok raskt tak i saken, sier Riksaasen Dahl.

Hun forteller at dette har medført at presten nå er fjernet fra konfirmasjonsundervisningen i den gjeldende menigheten.

Uheldige og ukloke ord

- Stemmer påstandene om sex-prat som Bygdeposten har fått tips om?

- Jeg kan ikke annet enn å si at det har falt uheldige og ukloke ord, og at presten nå har fått en advarsel, sier Riksaasen Dahl.

- Foreldre har reagert kraftig på at presten er tatt ut av konfirmasjonsundervisningen i én menighet, mens han får fortsette med undervisning i en annen menighet i kommunen. Hvordan forklarer du dette?

- Presten har kommet med uheldige uttalelser og mistet tilliten i den gjeldende menigheten, og er derfor fjernet her, men det vedkommende har sagt er ikke av en slik alvorlighetsgrad at det etter en irettesettelse fra oss er grunn til å tro at dette skal gjenta seg, sier Riksaasen Dahl.

Hun understreker at kirken ikke ønsker slike ytringer som det presten skal ha kommet med, og at det derfor er gitt en advarsel til presten.

- Burde det ikke forventes at en prest holdt seg for god til å komme med slike uttaleleser?

- Nå skal en også stille seg spørsmålet om hvem som har brakt temaene på banen. Er det presten eller barna? Det vet jeg ikke, sier biskopen.

- Uansett burde vel presten ha unngått disse temaene i konfirmasjonsundervisningen?

- Som sagt; det har kommet noen uheldige og ukloke uttalelser som ikke burde kommet, sier Riksaasen Dahl.

Hun slår fast at dette er en beklagelig sak og at kirken mener de har tatt de nødvendige grepene og gitt den reaksjonen de mener er riktig i forhold til hva som er sagt.

- Jeg vil også understreke at vi har tatt foreldrene på alvor i denne saken, sier Riksaasen Dahl.

- Måtte til topps

Foreldre Bygdeposten har snakket med, hevder at de ikke fikk respons på bekymringsmeldingen som først ble sendt til prostiet.

Foreldrene hevder at det ikke ble tatt tak i saken før de kontaktet biskopen.

- Dette stemmer ikke. Jeg tok tak i saken med en gang da jeg fikk den på bordet, sier prost Helge Norrud i Eiker prosti, som dekker kommunene Øvre Eiker, Nedre Eiker, Modum, Sigdal og Krødsherad.

Han forteller at det tok litt ekstra tid fordi han fikk meldingen rett før jul, men at det ble innkalt til møte med foreldrene til konfirmantene rett etter jul.

Biskopen forteller at hun hele tiden har vært informert i saken, og hun har full tillit til hvordan prosten har håndtert den.

Bygdeposten var mandag i kontakt med den aktuelle presten, men vedkommende var ikke interessert i å kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Les flere saker i Bygdeposten her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere