*Nettavisen* Nyheter.

Prest heiste homoflagget

HEISTE FLAGGET: Sogneprest Thomas Tinglum har heist regnbueflagget på prestegården på Sand.

HEISTE FLAGGET: Sogneprest Thomas Tinglum har heist regnbueflagget på prestegården på Sand. Foto: Petter Geisner (Glåmdalen)

Etter avslutningen av de Olympiske lekene i Russland, heiste sogneprest Thomas Tinglum homoflagget på prestegården i Nord-Odal.

Tinglum har fått en mengde tilbakemeldinger etter at han heiste flagget søndag kveld. Han synes det er flott at folk engasjerer seg, men er likevel overrasket over den massive interessen.

– Burde være selvsagt
– Jeg synes det er underlig at det blir så mye oppstandelse rundt et flagg som symboliserer likeverd for alle og kamp for egne rettigheter. Jeg setter veldig pris på de positive tilbakemeldingene, men likeverd burde det være selvsagt. Flaggheisingen burde ikke bli noe stort. Det har fått meg til å tenke, sier presten til Glåmdalen.


På kirkens agenda
I april skal det avgjøres hvorvidt det på nasjonalt plan skal være lov å vie homofile i kirken. Tinglum er spent på resultatet.

Personlig håper Tinglum at markeringen kan være med å bidra til økt tankegang rundt hvert menneskes egen verdi.

«Når verdens øyne vender seg bort fra Sotsji kan en lure på hvordan det vil gå for de russere som ikke passer inn i Putins standarder ... Russlands (og nå Ugandas enda verre) lover mot homofili er noe som bør angå oss alle.», skriver Tinglum på sin Facebook-side.

– Dette er bare mine helt vanlige meninger som jeg bruker hver eneste dag. Jeg mener det er viktig å akseptere at vi er ulike og at vi likevel kan respektere hverandre, forteller han.

– Personlig håper jeg avgjørelsen gir oss lov til å vie folk av samme kjønn. Dagens reglement fører til at jeg må diskriminere de som kommer til kirkekontoret med et ønske om å gifte seg i kirken. Det håper jeg det kan bli en endring på, sier han.

Presten har foreløpig ingen plan om hva som skjer videre med flagget på prestegården.

– Jeg har ikke tenkt spesielt på hvor lenge flagget blir hengende. Jeg har ingen plan for det, men det gleder meg at det får folk til å tenke seg om når de kjører forbi, sier han.

Les flere saker i Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.